Usein kysytyt kysymykset

Talousveden kulutus Hyvinkäällä on keskimäärin 120-130 litraa/asukas/vrk.

Vesimittari mittaa oikein, jos tarkistuksessa todettu virhe on pienempi kuin ± 5 % kuormituksen ollessa likimain nimellisvirtaaman suuruinen.

Kokonaiskerrosalaan lasketaan kaikki tontilla olevat rakennusvalvonnassa rakennuksiksi luokitellut rakennukset riippumatta siitä, onko niissä vesipisteitä tai minkä tyyppisiä rakennukset muuten ovat.

Pientalojen (omakotitalo/paritalo) laajennuksesta laskutetaan lisäliittymismaksu, jos kiinteistön kerrosala laajennuksen jälkeen siirtyy ylempään maksuluokkaan. Lisäliittymismaksua laskutetaan maksuluokkien maksujen erotuksen määrä.

Muilla kiinteistöillä laskutetaan lisäliittymismaksu, jos kerrosalan muutos on yli 10 % (kiinteistötyypin mukainen liittymismaksu).

Vuotomäärä vuositasolla yllättää monet vesilaskun maksajat.

Huomaamattoman wc-pöntön vuodon (ns. tihkutusvuoto) tarkistaminen käy esim. laittamalla wc-pöntön sisäreunoille wc-paperia, mikäli paperi kastuu, wc-pönttö vuotaa hiljalleen.

Mitä vuotovesi maksaa vuodessa? (kuva) 

Kaupungin organisaatiossa toimivan Hyvinkään Vesi -liikelaitoksen tekemästä työstä ei ole mahdollista saada kotitalousvähennystä. Vähennyskelvottomuus johtuu siitä, että ennakkoperintärekisteröinnin lisäksi yhtenä kotitalousvähennyksen edellytyksenä on hallituksen esityksen (HE 144/2006) perustelujen mukaan, että kotitalousvähennys myönnetään ainoastaan sellaisesta työkorvauksesta, joka verotetaan maksun saajan tuloverotuksessa. Kunnalle ja kaupungille maksetuissa suorituksissa tämä edellytys ei täyty.

 

Päivitetty 19.10.2022

HYVINKÄÄN VESI 
Kerkkolankatu 42,
05800 Hyvinkää 
PL 24, 05801 HYVINKÄÄ 
p. 019 459 11* (kaupungin vaihde)


Laskutus:
ma-pe 9-15
040 832 5353
vesihuolto@hyvinkaa.fi

Muut palvelut
ma-to 7-16, pe 7-14