KERHOT

Tule kokeilemaan taideharrastusta Villa Arttuun! Kerhot kokoontuvat kahden oppitunnin ajan iltapäivisin joko vain syyslukukauden tai koko lukuvuoden ajan kerhosta riippuen. Kerhot ovat maksuttomia ja ne on suunnattu kaikkien Hyvinkään peruskoulujen oppilaille ellei toisin mainita. 

 

Pikalinkit:

Kuviskaverit >>
Art Hobby >>

Kässäriä kehiin -elokuvakerho >>
Sarjakuvakerho Hyvis >>
Monitaideharrastus >>

 


Kuviskaverit

Kenelle: Erityistä tukea tarvitseville koululaisille
Missä: Villa Artussa
Milloin: ke klo 15-16.30

Villa Artussa käynnistyy uusi kuviskerho erityistä tukea tarvitseville lapsille. Kerhossa tutustutaan monipuolisesti kuvan tekemisen eri materiaaleihin ja tekniikoihin. Villa Artun vaihtuvat näyttelyt tarjoavat aiheita ja teemoja toimintaan. Kerho on osa koulujen kerhotoimintaa ja osallistujille maksuton.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
kaisu.paavilainen@hyvinkaa.fi / 040 179 6850


ART HOBBY

ENG/FIN
For immigrant and refugee children and youth in preparatory education (age 7-15). We make art with different materials and techniques. No registration needed. No previous experience needed. No Finnish or English language needed.
 
Maksuton taideharrastus valmistavilla luokilla oleville 7–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harrastuksessa kokeillaan taiteen tekemistä erilaisilla materiaaleilla ja tekniikoilla. Ei vaadi aiempaa taideharrastusta eikä suomen tai englannin kielen taitoa. Ei ennakkoilmoittautumista. Paikalle voi tulla minä perjantaina tahansa.
 
WHERE / MISSÄ
Cultural Centre Villa Arttu
Kankurinkatu 4-6, B11 05800 Hyvinkää
 
WHEN / MILLOIN
Every Friday at 15 –1 6:30 (1,5h)
12.1 – 31.5.2024 (not on 23.2. and 29.3.)
 
PRICE / HINTA
Free for everyone
 
REGISTRATION / ILMOITTAUTUMINEN
Not needed. Just join us any Friday you like.
 
QUESTIONS? / KYSYTTÄVÄÄ?
Contact: Tiina Valkeapää
tel: +358 40 674 8832

Kässäriä Kehiin -elokuvakerho

Kenelle: 14-19 -vuotiaille
Missä: Villa Artussa
Milloin: to klo 18-20.15, ensimmäinen kokoontumiskerta 9.11.2023

Tykkäätkö keksiä tarinoita, kuvata videota ja ehkä näytelläkin? Haluaisitko opetella tekemään ihan oikean lyhytelokuvan alusta loppuun? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Artun Kuviksen maksuttomassa elokuvakerhossa!

Kerhon tavoitteena on opetella elokuvanteon eri osa-alueita kuten käsikirjoittamista, kuvaamista, äänittämistä, näyttelemistä, editointia ja kaikkea muuta elokuvan tekemiseen liittyvää. Kerhotoiminnan aikana toteutetaan lyhyitä kohtauksia ja videoharjoituksia, joiden avulla opitaan elokuvan eri ilmaisukeinoja, ja tehdään näkyväksi lasten ja nuorten kokemuksia elämästä sekä maailmasta. Kerhon kevät huipentuu yhdessä suunniteltavan ja yhdessä Artun Kuviksen video-työpajan kanssa toteutettavan lyhytelokuvan tekemiseen. Lyhytelokuva saa ensi-iltansa Artun kuviksen leffaesityksessä Red Carpet-festareilla elokuussa 2024 sekä myöhemmin myös Kässäriä Kehiin Youtube-kanavalla.

Elokuvakerho järjestetään torstaisin klo 18-20:15 Villa Artussa. Kerhon ohjaajana toimii video-opettaja Riku Syrman sekä lisäksi vierailevia opettajia.

Ilmoittautuminen

Kaisu Paavilainen
p. 040 179 6852
kaisu.paavilainen@hyvinkaa.fi

Etualalla kolme henkilöä istuu synkeänä pöydän ääressä, yksi selin kameraan. Taustalla kaksi poliisihahmoa tervehtivät huoneessa olijoita käsi lipassa

Kohtaus Kässäriä Kehiin -kerhon toteuttamasta elokuvasta Perintötalo


Sarjakuvakerho Hyvis

Kenelle: Oppivelvollisuuden piirissä oleville
Missä: Hyvinkään kirjastolla, ryhmätila Olga
Milloin: Alakouluikäiset ke klo 15-16.30 ja 13 + -vuotiaille ke klo 16.45-18.15

Tule mukaan piirtämään ja juttelemaan sarjakuvista. Voit tehdä omia töitäsi tai yhteisiä tehtäviä. Sarjakuvakerho on osa Monitaideharrastusta.

Lue lisää Monitaideharrastuksesta >>

Kerho on ilmainen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen sarjakuvakerhoon >>

Kuvistuskuva hahmosta, jonka pitkien käsivarsien välissä on sana Sarjakuvakerho

  

Monitaideharrastus

Kenelle: 3. - 6. sekä 7.-9. -luokkalaisille
Missä: Eri kohteita
Milloin: Eri ajankohtia

Hyvinkääläiset peruskoulujen oppilaat kolmannesta luokasta ylöspäin ovat päässeet kokeilemaan erilaisia liikunta- ja taiteen lajeja maksuttomissa Moniliikunta- ja Monitaideharrastuksissa. Taiteesta kiinnostuneet peruskoulun alaluokkalaiset pääsevät kokeilemaan monia taiteen lajeja harrastuksessa, jossa yhdistetään eri taidemuotoja. Lukuvuoden aikana neljällä eri koululla sekä kulttuuritalo Villa Artun tiloissa tehdään monenlaisia juttuja yhdistämällä käsityötä ja teatteria, kuvataidetta ja sirkusta, musiikkia ja tanssia sekä askartelua ja tanssia.

Lukuvuoden 2023-24 harrastustoiminnat käynnistyvät 4.9 alkavalla viikolla.

Harrastustoimintaa ovat toteuttamassa: LiikuntapalvelutElämäni Sankari ryJääahmat, HyPoHyPSHyTSHyUS, PartioSaukotSCH.

Kerhot ovat osallistujille maksuttomia ja ilmoittautumalla sitoutuu käymään ryhmässä koko lukukauden aikana.

Yläluokkalaisten Monitaideharrastuksessa digimusisoidaan ja tutustutaan musateknologiaan, jongleerataan ja tasapainoillaan, kokeillaan nykytanssia ja street dancea sekä tehdään lyhytelokuvia, keramiikkaa, koruja ja kuvataidetta.

Ilmoittaudu ja tutustu tarkempaan ohjelmaan


email: tiina.valkeapaa(a)edu.hyvinkaa.fi
Päivitetty 15.1.2024