PERUSOPINNOT 2

Rakenne

Perusopinnot 2 aloitetaan kymmenen vuoden iässä, sen laajuus on 300 tuntia (opetuskerta on 3x45 min) ja se suoritetaan kolmessa vuodessa. Opinnot koostuvat vuosittain vaihtuvista eri kuvataiteen alojen opintojaksojen (periodien) yhdistelmistä. Lukuvuoteen sisältyy pääsääntöisesti neljä periodia. Opetuksessa painottuvat teemalliset, pitkäkestoiset projektit, joissa hyödynnetään yhteistyötä eri pajojen välillä.

vaihtoehtoinen piirustus

Opintokokonaisuus Opintoryhmä Aloitusikä Laajuus * Oppitunnin pituus
Perusopinnot 2 300 h 3 x 45 min
PO 4 10v. 100 h
PO 5 11v. 100 h
PO 6 12v. 100 h
+ lisäopinnot

* laskennallisen laajuuden tunti on 45 minuuttia

Tavoitteet

Tämä opintokokonaisuus perehdyttää oppilaat syvemmin kaikkiin koulun tarjoamiin kuvataiteen aloihin ja antaa riittävästi tietoa kustakin alasta tulevia perusopintojen työpajavalintoja varten. Opettajina periodeilla toimivat kunkin alan erityisammattilaiset ja taiteilijaopettajat.

Periodiopetus

Lukuvuoteen sisältyy pääsääntöisesti neljä periodia. Opetuksessa painottuvat teemalliset, pitkäkestoiset projektit, joissa hyödynnetään yhteistyötä eri pajojen välillä. Työpajoissa toistuu vuosittain piirustuksen ja maalauksen lisäksi vähintään yksi kolmiulotteisen työskentelyn ja mediataiteen muoto. Taidealoina on mm. animaatio, keramiikka, piirustus ja maalaus, sarjakuva sekä video- ja valokuvaus.

Opetussuunnitelma

Pääset lukemaan ajantasaisen opetussuunnitelman Oppaat -sivulta >>

 

Kuvassa kolme lasta takaapäin kuvattuna työskentelemässä tietokoneen ääressä

Päivitetty 8.2.2023