ESTEETTÖMYYS

Artun kuvis sijaitsee Hyvinkäällä Villatehtaalla vuonna 2005 avatussa Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Artussa. Koulun upeat, avarat ja valoisat tilat on kunnostettu entiseen miesten kankaiden kutomoon, joka on rakennettu vuonna 1900. Villa Artussa toimivat myös Taito Etelä-Suomi käsityö- ja muotoilukoulu sekä valtakunnallista toimintaa järjestävä Lasten ja nuorten taidekeskus.

Saapuminen

Villa Artun pääsisäänkäynti on Villatehtaan sisäpihan perällä. Ulko-ovi löytyy lastauslaiturin vasemmasta reunasta, lastauslaiturille on portaat oven läheisyydessä. Autolla ei normaalisti pääse Villatehtaan sisäpihalle, pysäköintitilaa löytyy Villatehtaan ympäristöstä sekä läheisestä Willan kauppakeskuksesta. Esteettömän kulun helpottamiseksi voit pyytää puomin avausta painamalla puomin soittopainiketta. Puomi löytyy Kankurinkadun puolelta.

Sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti Villa Arttuun löytyy Villatehtaan sisäpihan perältä vasemmalta seinustalta. Ovelle johtaa pitkä ja loiva betoniluiska, jossa on kaiteet ja jonka pinta pysyy talvella sulana lämmityksen ansiosta. Ovella on matalahko kynnys. Sisäänkäynti kulkee varaston läpi, tila on kapeahko, mutta tarpeeksi leveä apuvälineille ja lastenrattaille.

Esteettömän sisäänkäynnin ovi on aina lukossa, soitathan Villa Artun infoon, jos tarvetta käyttää esteetöntä sisäänkäyntiä (ma–pe klo 9–15 050 467 8308). Numero löytyy myös luiskan kaiteesta. Villa Artun pääsisäänkäynnin läheisyydessä oleva hissi ei ole toimintakunnossa.

Sisätilat

Villa Artun sisätilat ovat yhdessä tasossa. Tiloista löytyy kaksi wc-tilaa, joissa on pienehköt invavarustellut wc-kopit. Wc-tiloihin on matala kynnys ja inva-wc-kopin ovi on kevyt liukuovi. Wc-tiloista ja -kopeista löytyy pesualtaat, joiden alla on tilaa pyörätuolille.

Villatehtaan aluekartta, johon on merkitty Villa Artun sijainti ja reitit

Päivitetty 8.2.2022