ESTEETTÖMYYS

Artun kuvis sijaitsee Hyvinkäällä Villatehtaalla vuonna 2005 avatussa Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Artussa. Koulun upeat, avarat ja valoisat tilat on kunnostettu entiseen miesten kankaiden kutomoon, joka on rakennettu vuonna 1900. Villa Artussa toimivat myös Taito Etelä-Suomi käsityö- ja muotoilukoulu sekä valtakunnallista toimintaa järjestävä Lasten ja nuorten taidekeskus.

Saapuminen

Villa Artun pääsisäänkäynti on Villatehtaan sisäpihan perällä. Ulko-ovi löytyy lastauslaiturin vasemmasta reunasta, lastauslaiturille on portaat oven läheisyydessä. Autolla ei normaalisti pääse Villatehtaan sisäpihalle, pysäköintitilaa löytyy Villatehtaan ympäristöstä sekä läheisestä Willan kauppakeskuksesta. Esteettömän kulun helpottamiseksi voit pyytää puomin avausta painamalla puomin soittopainiketta. Puomi löytyy Kankurinkadun puolelta.

Sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti Villa Arttuun löytyy Villatehtaan sisäpihan perältä Villa Artun pääsisäänkäynnin yhteydestä. Lastauslaiturille johtaa pitkä ja loiva metalliramppi, jossa on kaiteet. Ovi on raskas avattava ja siinä ei ole kynnystä. Oven oikealla puolella on ovikello, jota voi soittaa, jos oven avaaminen ei itsenäisesti onnistu.

Tarvittaessa olethan yhteydessä Villa Artun infoon (ma–pe klo 9–15 puh. 050 467 8308). 

Sisätilat

Villa Artun sisätilat ovat yhdessä tasossa. Tiloista löytyy kaksi wc-tilaa, joissa on pienehköt invavarustellut wc-kopit. Wc-tiloihin on matala kynnys ja inva-wc-kopin ovi on kevyt liukuovi. Wc-tiloista ja -kopeista löytyy pesualtaat, joiden alla on tilaa pyörätuolille.

Villatehtaan aluekartta, johon on merkitty Villa Artun sijainti ja reitit

Päivitetty 31.1.2023