Koulut ja päiväkodit

Museokeskus Taika toivottaa kaikki päiväkotilaiset, koululaiset, opiskelijat ja opettajat tervetulleiksi museokeskuksen näyttelyihin ja työpajoihin. Vaihtuvia näyttelyitä ja kokemuksellisessa Taidelabra-näyttelytilassa esillä olevia taidemuseon peruskokoelmia voi hyödyntää monella tapaa ja museokäynti voidaan suunnitella tukemaan eri ilmiöitä ja oppimiskokonaisuuksia.

Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat vierailla myös aamuisin ennen museokeskuksen aukeamista. 

Opastus- ja työpajavaraukset on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen museokeskuksen lippukassalle p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi.

 

Omatoimiryhmät

Ilman opastusta koululaisryhmille ja päiväkotiryhmille ohjaajineen on vapaa pääsy museokeskukseen. Myös pelkkä opettajan johdolla tehtävä museokäynti on ilmoitettava museokeskukselle etukäteen ja opettajan pitää olla paikalla koko museokäynnin ajan.


Opastukset ja työpajat

Näyttelyihin on mahdollista tilata opastettu kierros, joka kestää noin 45 minuuttia ja maksaa 15 €.

Ryhmä voi halutessaan jäädä piirtämään tai tekemään tehtäviä museokeskukseen näyttelyihin tutustumisen jälkeen. Piirustusalustoja voi pyytää lippukassalta.

Koululuokille ja päiväkotiryhmille on mahdollista tilata myös maksullinen työpajakäynti. Työpajan ohjelma koostuu näyttelyyn tutustumisesta ja ohjatusta työpajatyöskentelystä. Työpajan sisältö vaihtuu näyttelyiden mukaan.

Päiväkotilaiset istuvat Tehdasmuseon lattialla ja katselevat opasta.

Mielikuvitusmatka Villatehtaalle

Päiväkotiryhmille tarkoitettu Mielikuvitusmatka Villatehtaalle on opastettu kierros vanhalla villatehtaalla. Kierroksella matkustetaan mielikuvituksen, vanhojen valokuvien ja tarinoiden voimin menneen ajan villatehtaalle. Matkalle johdattelevat Saimi ja Risto, tehtaan työntekijöiden lapset. Lopuksi järjestetään pienimuotoinen työpaja, josta ryhmä saa mukaansa yhteisen muiston.

Opastus soveltuu noin 3–6-vuotiaille. Ryhmän koko enintään 20 lasta. Huonon sään sattuessa opastus voidaan järjestää myös sisätiloissa. Opastuksen hinta on 15 €.


Vinkkejä museovierailuun

Suosittelemme, että opettaja tutustuu aina etukäteen näyttelyihin ennen museokäyntiä. Käyntiä kannattaakin valmistella etukäteen ja miettiä mitä siltä haluaa. Oppilaille on hyvä kertoa taustatietoja museoista ja näyttelystä sekä tehdä mahdollisesti ennakkotehtäviä. Valmistautumiseen saatte lisätietoja museokeskuksen henkilökunnalta.

Reput ja päällysvaatteet jätetään naulakkoon museokeskuksen aulaan, jossa on myös lukollisia säilytyslokeroita.

Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan ja liikkuu ryhmänsä mukana. Pääsääntö on, että taideteoksiin ja museoesineisiin ei saa koskea. Henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään niin etukäteen kuin vierailun aikanakin.


Kulttuuripolku

Tavarataivas kulttuuripolkuvierailun pelaajia

Kulttuuripolku on hyvinkääläisten kulttuurilaitosten ja perusopetuksen yhdessä suunnittelema opiskelukokonaisuus, jonka tavoitteena on tutustuttaa kaikki esi- ja peruskoululaiset paikalliseen kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan. Kulttuuripolulla on monia tavoitteita, joista yksi on kulttuurin tasa-arvoinen tarjonta kaikille peruskoululaisille.

Museokeskus Taikassa 2.-luokkalaiset vierailevat syksyisin Taidelabrassa ja 8.-luokkalaiset tutustuvat keväisin esillä olevaan taidenäyttelyyn. Lisäksi Taika järjestää 3.-luokkalaisten syksyiset vierailut Valvillan tehdasmuseoon ja keväisin 5.-luokkalaisten pakopelin Tavarataivas. 

Tutustu tarkemmin Kulttuuripolkuun >>

 

Lainattavat aineistot

Museo on tehnyt eri luokka-asteille materiaalipakettaja, joita voi lainata maksutta. Tutustu lainattaviin aineistoihin.

Päivitetty 17.1.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>