Tulevat

Ääri
Petri Eskelinen, Antti Laitinen, Juhana Moisander ja Taneli Rautiainen
19.9.2024–12.1.2025

Wanderer_pieni.jpg
Antti Laitinen: Wanderer, 2024.

Museokeskus Taikan syksyn näyttely tuo yhteen neljä suomalaista nykytaiteilijaa: Petri Eskelisen, Antti Laitisen, Juhana Moisanderin ja Taneli Rautiaisen. Näyttelyssä nähdään liikkuvaa kuvaa, valokuvaa ja toiminnallisia teoksia, jotka käsittelevät erilaisia ääri-ilmiöitä.

Erityisen kiinnostuneita taiteilijat ovat luonnon ääri-ilmiöistä ja hetkistä, jolloin luonto näyttää voimansa. Heitä kiinnostavat kokemukset, joiden aikana luonto muuttuu tutusta ja turvallisesta uhkaavaksi tai jopa pelottavaksi, sekä hetket, jolloin aistimme muutoksen olevan tulossa, mutta emme vielä tiedä, miten se vaikuttaa meihin.

Näyttelyn teokset käsittelevätkin jännitteitä. Näyttelyn katsoja pääsee ihmettelemään, miltä myrsky tuntuu sisällä museotiloissa, lentämään huimaavassa pimeydessä sekä pohtimaan luontoa ja paikkaamme sen osana. Teokset tutkivat, miten taiteen keinoin on mahdollista luoda kokemuksia, jotka saavat ihmisen tuntemaan itsensä pieneksi luonnon edessä.

Taiteilijat ovat saman sukupolven tekijöitä, jotka työskentelevät eri medioiden ja materiaalien parissa. Näyttelyn taiteilijoita yhdistääkin keksijämäinen työote, tarkka työnjälki sekä teosten vahva tunnelma. Teoksia katsoessa voi kuvitella niihin käytettyjen työtuntien määrän.

Petri Eskelinen (s. 1975) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2006. Hän on tunnettu erityisesti mekaanisista veistoksistaan, joissa on mukana jokin vuorovaikutteinen elementti. 

Antti Laitinen (s. 1975) on Raahessa syntynyt kuvataiteilija, jonka performatiiviseen työskentelyyn liittyy usein luonnon muokkaamista, järjestämistä ja dokumentointia filmille. Laitinen edusti Suomea Venetsian biennaalissa vuonna 2013.

Taneli Rautiainen (s. 1983) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Rautiaisen työt ovat usein kokemuksellisia installaatioita tai veistoksia, jotka muokkaavat arkisia tiloja ja kokemuksia yllättävällä tavalla. Hänellä on useita julkisia taideteoksia ympäri Suomea. Rautiaisen teoksia on myös useissa suomalaisissa taidekokoelmissa.

Juhana Moisander (s. 1977) asuu ja työskentelee Karkkilassa. Hän tekee usein teemoiltaan ja värimaailmoiltaan tummasävyisiä, suurikokoisia mediateoksia. Hänen teoksiaan on sekä kotimaisissa ja ulkomaisissa taidekokoelmissa, minkä lisäksi Moisander on tehnyt useita julkisia taideteoksia.

Päivitetty 15.7.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>