Tulevat

Pieni ruma maailma
10.10.–12.11.2023
Museokeskus Taika
Nukkekoti


Ympäri museokeskus Taikan tiloja levittäytyvä pop up -näyttely esittelee nukkekotiharrastamisen ”pimeää puolta”. Harrastusta, jossa meininki on rempseän reipasta ja ehkä hiukan kieromielistä. Hannele Lemmetyisen, Sari Niinisen ja Päivi Variksen näyttelyssä on useita nukkekokoisia kokonaisuuksia, jotka on rakennettu käyttäen mm. nukkekoti-, pienoismalli-, dioramarakentamisen tapoja. Näyttely on suunnattu kaikenikäisille nukkekoti- ja pienoismalliharrastuksesta kiinnostuneille, jotka haluavat tutustua avoimin mielin iloisen synkkään pienoismaailmaan.

Huomioitavaa on, että teokset on rakennettu ns. ”halloweenhengessä”, joten perheen pienimille teoksiin tutustuminen saattaa vaatia turvallisen aikuisen läsnäoloa.

Hillitön valo
2.11.2023-7.1.2024
Hyvinkään taidemuseo

Hillitön valo mainos

Miltä näyttää viherkasvin kontrolloima valoshow tai virtuaalinen valo? Voiko 1800-luvun merimaalauksen tai tähtienvälisen avaruusmatkan tunnelman tavoittaa valon avulla?

Hyvinkään taidemuseon ja Suomen valotaiteen seura FLASHin yhdessä järjestämässä näyttelyssä tutkaillaan valotaiteen hillitöntä, leikkisää ja kokeilevaa puolta. Eri tyylein ja tekniikoin toteutetut teokset heijastelevaa maailmaa ja aikamme ilmiöitä, esittelevät valotaiteen nykytekijöiden monimuotoisuutta sekä suuntaavat katsetta tulevaan.

Näyttelyssä valoa ja väriä syystalven pimeyteen tuovat taiteilijat Janne Ahola, Meri Ekola, Fern Orchestra, Jukka Hautamäki, Kimmo Karjunen, Juan Kasari, Annikki Luukela, Ainu Palmu, Ilkka Paloniemi, Pasi Rauhala, Tomasz Sekular, Jere Suontausta ja Antti Tolvi.

  

Hurmos - Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa
4.2.2024-12.1.2025
Hyvinkään kaupunginmuseo
voitto kivi

Kuva: Viestijuoksijoita Hyvinkään urheilukentällä. Kuvaaja: Voitto Kivi, Hyvinkään kaupunginmuseon kuvakokoelmat

Hyvinkään kaupunginmuseon ja Hyvinkään liikuntapalveluiden yhdessä toteuttama vuoden 2024 näyttely sukeltaa Hyvinkään maineikkaaseen urheilu- ja liikuntahistoriaan. Esille pääsevät niin seurat, olympiamitalistit, harrastajat kuin taustalla tärkeää työtä tekevät puurtajat. Ilo ja sinnikkyys kuuluu kaikille ja Hyvinkään kaupunginmuseon näyttely laajeneekin museokeskus Taikasta ympäri kaupunkia liikuntapaikoille ja seurojen tiloihin.

Päivitetty 19.9.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     twitter-32 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>