Saavutettavuus

Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon erilaiset museokävijät. Museokeskuksen henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään. Mikäli olet epävarma jostain vierailuusi liittyvästä asiasta, otathan etukäteen yhteyttä museokeskuksen lipunmyyntiin p. 040 480 1644 tai sähköpostitse taika@hyvinkaa.fi

Sijainti

Museokeskus Taika sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Hyvinkään ydinkeskustassa Jussintorin liike- ja taidekeskuksen toisessa kerroksessa osoitteessa Hämeenkatu 3 D.

Museokeskus Taika sijaitsee 300 metrin päässä Hyvinkään rautatieasemalta. R-junat etelän ja pohjoisen suunnista pysähtyvät Hyvinkäällä kaksi kertaa tunnissa. Tarkemmat aikataulut osoitteesta VR:n verkkosivuilta osoitteesta vr.fi

Autolla saapuville parkkipaikkoja on tarjolla Jussintorin pysäköintialueella liikekiinteistön vieressä. Pysäköinti parkkikiekolla on maksutonta 3 tunnin ajan.

Museokeskusta lähinnä sijaitsevat, pyörätuolimerkityt paikat sijaitsevat pysäköintialueen pohjoispäässä Hesburger-ravintolan kohdalla.

Taksitolppa sijaitsee saman pysäköintialueen pohjoispäässä.


Reitti museokeskuksen tiloihin

Museokeskus Taika sijaitsee Jussintorin liikekiinteistön toisessa kerroksessa. Jussintorin kiinteistö ei ole esteetön.

Kulku museokeskuksen tiloihin on Hämeenkadun puolelta. Pienikokoinen mopolla ajava karhu, eli Pirkko Nukarin pronssinen Sirkuskarhu-patsas toimii maamerkkinä museon oven edessä.

Museokeskukseen pääsee kahdesta vierekkäin sijaitsevasta ovesta. Ovet ovat raskaat ja sisään joutuu kulkemaan kynnyksen yli ja tuulikaapin läpi. Museokeskuksella on irrotettava luiska, joka voidaan tarvittaessa asettaa ovelle kulkua helpottamaan.

Museokeskuksen tiloihin toiseen kerrokseen pääsee hissillä. Hissi on 100 cm leveä ja 119 cm syvä. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Hissillä pääsee kulkemaan ainoastaan museokeskuksen tiloihin.

Mikäli pääovilla sijaitseva hissi on liian ahdas, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä museokeskuksen kassalle. Museokeskukseen on mahdollista tulla myös toisen oven kautta. Toinenkaan reitti ei ole täysin esteetön, mutta sen hissi on isompi.


Liikkuminen sisällä museokeskuksessa

Museokeskuksen lippukassa sijaitsee sen aulassa, Jussintorin liikerakennuksen toisessa kerroksessa.

Museokeskuksen aula- ja näyttelytilat ovat esteettömät ja sijaitsevat samassa kerroksessa. Näyttelytilojen ovissa on automaattiset ovenavauspainikkeet. Myös taidepajatila on esteetön.

Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten.

Wc:t

Wc:t sijaitsevat museon aulassa. Museokeskuksella on myös esteetön wc. Esteettömän wc:n ovi ei avaudu automaattisesti.

Wc:ssä on myös lastenhoitopöytä ja potta lapsiasiakkaitamme varten.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Museokeskuksen aulassa, lipunmyyntiä vastapäätä on ilmainen, vartioimaton vaatesäilytys. Suuret laukut, reput, sateenvarjot ja päällysvaatteet on turvallisuussyistä jätettävä säilytykseen.

Vaatesäilytyksen vieressä on ilmaisia lukollisia lokeroita.

Apuvälineet

Museokeskuksen kassalta on mahdollista lainata lastenrattaat, taskulamppu tai suurennuslasi. Kassalta on mahdollista lainata myös taittotuoli museovierailun ajaksi.


Avustajat ja avustajakoirat

Vammaisen henkilön avustaja pääsee ilmaiseksi museokeskuksen. Myös opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Opastukset erityisryhmille

Etukäteen varatut kierrokset ovat räätälöitävissä myös erityisryhmien tarpeisiin. Opastuksia voi tiedustella museokeskuksen lipunmyynnistä puhelinnumerosta p. 040 480 1644 tai sähköpostitse taika@hyvinkaa.fi


Hajusteet

Hajusteet aiheuttavat monille päänsärkyä ja pahoinvointia. Käytä tuoksuja maltillisesti. Joka kolmas suomalainen on tuoksuherkkä.

 

Turvallisemman tilan periaatteet

Meille on tärkeää, että museossamme voi asioida turvallisesti.  Museokeskus Taikassa noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

 

Sosiaalinen kuvatarina

Sosiaalinen kuvatarina kertoo kuvin ja sanoin siitä, miltä museossa näyttää sekä miten siellä ollaan ja toimitaan. 

Vierailulle Museokeskus Taikaan sosiaalinen kuvatarina (PDF-tiedosto, 931 kt)

Päivitetty 19.9.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>