Kaupunginmuseon kokoelmat verkossa

Kuva: Matti Haapasaari: Katunäkymä kesäiselle Siltakadulle, 1960-luvun alku. Hyvinkään kaupunginmuseon kuvakokoelmat.

Etsitkö kuvia menneiden aikojen Hyvinkäästä? Mietitkö, miltä Hyvinkää näytti isovanhempiesi aikaan?

Hyvinkään kaupunginmuseon digitoidut kokoelma-aineistot ovat Finna-palvelussa helposti kaikkien saatavilla. Yhteensä julkaistuja esineitä ja valokuvia on Finnassa näkyvissä yli 13 000 kpl. Finnasta löytyvä aineisto karttuu ja tarkentuu jatkuvasti digitoinnin edetessä. Digitoidut kokoelmat löytyvät osoitteesta: https://taika.finna.fi

Finna on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Kirjautumalla Finna-palveluun voit tallentaa ja jakaa suosikkiaineistojasi sekä tallentaa  hakuhistoriasi.

Tietokannan kuvia ja tietoja saa käyttää vapaasti koulutuksessa, tutkimuksessa ja yksityisessä käytössä. Julkisen tietokannan kuvat ovat verkkoympäristöön hyvin soveltuvia pieniresoluutiokuvia. Palvelun käyttäjät voivat antaa kuvakohtaisia lisätietoja museolle, esittää kysymyksiä tai tilata painokelpoisen kuvan suoraan kuvakohtaiselta Ota yhteyttä -lomakkeella.

Lisätietoja:

Emilia Haavisto, vs. amanuenssi, emilia.haavisto@hyvinkaa.fi, p. 040 1955510

 

Kuva: Tuotekansion sivu, Villayhtymä Oy. Lapponica-sarjan hartiahuivit. Design: Aune Gummerus. Valvillan tehdasmuseon esinekokoelma.Ohjeet kuvien käyttöön ja jakoon sosiaalisessa mediassa

Hyvinkään kaupunginmuseon Finna -tietokannassa olevat esikatselukuvat ovat vapaasti kopioitavissa ja ei-kaupallisesti käytettävissä, kuvia ei kuitenkaan saa muuttaa millään tavoin ja kuvaajan nimi sekä säilyttävä organisaatio tulee käytön yhteydessä mainita (CC BY-NC-ND 4.0 -lisenssi). Lähdetiedon ja Finna-sivun linkin merkitseminen kuvan yhteyteen auttaa muita historiasta kiinnostuneita lähteiden luokse. Finna-sivujen kautta voi myös helposti lähettää museolle palautetta ja lisätietoja kuviin liittyen.

Finnasta löytyvien muiden kuin Hyvinkään kaupunginmuseon kuvien käyttö kannattaa varmistaa aina ko. museosta.

Päivitetty 11.1.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>