Opastukset

Tilaa ryhmällesi opastus näyttelyyn! Opastetulla kierroksella saat enemmän irti esillä olevista näyttelyistä. Kierroksella pääset tutustumaan joko yhteen tai useampaan museokeskus Taikan näyttelyyn oppaan johdolla. 

Voit varata ryhmällesi lisäksi kokoustilan ja kahvituksen.

Varaukset Museokeskus Taikan lipunmyynnistä p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksen maksuton peruutus viimeistään 3 arkipäivää ennen tilattua ajankohtaa.

 

Opastukset näyttelyihin

Opastettuja kierroksia järjestetään lähtökohtaisesti museokeskuksen aukioloaikoina ja niiden kesto on 45 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä, mutta suuremmalle ryhmälle on mahdollista varata kaksi yhtäaikaista opastusta. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.

Opastuksen hinta on 50 € + sisäänpääsymaksut.  Avausmaksu museon aukioloaikojen ulkopuolella 50 €.

Koululaisryhmien opastukset arkisin klo 8.00–17.00 välillä aina 15 €.

 

Helene Schjerfbeck – Rakkaudesta maalaamiseen -draamaopastus

Marika Helenen roolissa, kuvaaja Merja Nummi

Tutustu Parantola-näyttelyyn kuuluisan taidemaalari Helene Schjerfbeckin johdattelemana. Esityksessä Helene muistelee lapsuuttaan, äitiään ja matkojaan Euroopassa sekä löytää itsensä taiteilijana. Taiteilija avautuu monologissa vahvana, sinnikkäänä, modernina ja muodikkaana voimanaisena, joka ei suostunut elämässään kompromisseihin vaan eli omannäköistään elämää, ja oli rohkea ja intellektuelli edelläkävijä. 

Opastukselle mahtuu 25 henkilöä. Opastuksen kesto 45 min. Helenen roolissa Marika Sampio-Utriainen. Opastuksen voi varata omalle ryhmälle huhti-, kesä-, elo- ja lokakuussa.

Opastuksen hinta on 60 € +  sisäänpääsymaksut.

 

Taidepajat

Erilaisia taidevälineitä pöydälle levitettynä

Tilaustyöpajoja järjestetään eri aiheista käyttäen erilaisia menetelmiä ryhmän toiveiden mukaan. Työpajat sopivat mainiosti vaikka TYHY-toimintaan virkistykseksi työyhteisölle, osaksi järjestöjen retkiohjelmaa tai polttariporukoille. Työpajat eivät edellytä aikaisempaa kokemusta tai taiteen harrastusta. Myös kerhotyyppinen toistuva työpajatoiminta on mahdollista. Työpajaan mahtuu max. 12 henkilöä ja sen kesto on noin 1 - 1,5 h.

Työpajan hinta on 100 € / ryhmä + sisäänpääsymaksut.

 

Parantolan tarina -kävely

Tutustu kävelykierroksella Parantolan mielenkiintoiseen tarinaan. Parantola oli hoitolaitos, lähellä nykyisiä kylpylöitä. Asiakkaat nauttivat erilaisista hoidoista, mm. havunneulaskylvyistä. Asiakkaita tuli ulkomaita myöten ja monia suomalaisiakin kuuluisuuksia kävi lepäämässä täällä terveellisessä vuoristoilmassa.

Lähtö museolta, lopetus Parantolaan. Min 5 hlö ja max 25 hlö, kesto 1,5 h. Opastuksen hinta on 60 € +  sisäänpääsymaksut.

Toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään matkailuoppaiden kanssa.

 

Yleisöopastukset

Avointen yleisöopastusten aikataulun näet Tapahtumat-sivulta.


Palaute

Kehitämme mielellämme toimintaamme. Voit jättää palautetta meille opastuksistamme ja työpajoistamme sähköisen palautelomakkeemme kautta.

Päivitetty 18.9.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     twitter-32 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>