Opastukset

Tilaa ryhmällesi opastus näyttelyyn! Voit varata ryhmällesi lisäksi kokoustilan ja kahvituksen.

Varaukset Museokeskus Taikan lipunmyynnistä p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksen maksuton peruutus viimeistään 3 arkipäivää ennen tilattua ajankohtaa.

Vierailun voi maksaa paikan päällä tai laskulla. Pääsymaksut voi maksaa myös Museokorteilla.

 

Näyttelyopastukset

Opastetulla kierroksella saat enemmän irti esillä olevista näyttelyistä. Kierroksella pääset tutustumaan joko yhteen tai useampaan museokeskus Taikan näyttelyyn oppaan johdolla.

Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä, mutta suuremmalle ryhmälle on mahdollista varata kaksi yhtäaikaista opastusta. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.

Opastuksen hinta on 50 € + sisäänpääsymaksut.  Avausmaksu museon aukioloaikojen ulkopuolella 50 €. Koululaisryhmien opastukset 15 € (arkisin klo 8–17 välillä). 

Jos ryhmäsi ei pääse vierailemaan museossamme paikan päällä, järjestämme myös virtuaaliopastuksia. Opastus tapahtuu suorana Teamsin välityksellä ja sitä voi seurata yhden tai useamman ruudun takaa. 

Avointen yleisöopastusten aikataulun näet Tapahtuma-kalenterista.

 

Helene Schjerfbeck – Rakkaudesta maalaamiseen -draama

Marika Helenen roolissa, kuvaaja Merja Nummi

Tutustu Taidelabran teoksiin kuuluisan taidemaalari Helene Schjerfbeckin johdattelemana. Esityksessä Helene muistelee lapsuuttaan, äitiään ja matkojaan Euroopassa sekä löytää itsensä taiteilijana. Taiteilija avautuu monologissa vahvana, sinnikkäänä, modernina ja muodikkaana voimanaisena, joka ei suostunut elämässään kompromisseihin vaan eli omannäköistään elämää, ja oli rohkea ja intellektuelli edelläkävijä. 

Opastukselle mahtuu 20 henkilöä. Opastuksen kesto noin 45 min. Helenen roolissa Marika Sampio-Utriainen. Opastuksen voi varata omalle ryhmälle maalis-, touko-, heinä-, syys- ja marraskuussa 2024.

Opastuksen hinta on 60 € +  sisäänpääsymaksut.

 

Taidepajat

Erilaisia taidevälineitä pöydälle levitettynä

Tilaustyöpajoja järjestetään eri aiheista käyttäen erilaisia menetelmiä ryhmän toiveiden mukaan. Työpajat sopivat mainiosti vaikka TYHY-toimintaan virkistykseksi työyhteisölle, osaksi järjestöjen retkiohjelmaa tai polttariporukoille. Työpajat eivät edellytä aikaisempaa kokemusta tai taiteen harrastusta. Myös kerhotyyppinen toistuva työpajatoiminta on mahdollista. Työpajaan mahtuu max. 12 henkilöä ja sen kesto on noin 1 - 1,5 h.

Työpajan hinta on 100 € / ryhmä + sisäänpääsymaksut.

 

Lasten taidesynttärit

Taidesynttäreiden ohjattu ohjelma sisältää hauskan kierroksen näyttelyssä ja siihen liittyvän työpajan. Jokaiselle jää muistoksi oma taideteos työpajasta. Ohjelma on sovellettavissa 5-vuotiaasta alkaen. Kokonaisuudessaan synttärit kestävät 2 tuntia, sisältäen noin 30 minuutin herkutteluhetken museon työpajatilassa. Työpajaan saa tuoda omat tarjottavat ja hintaan kuuluu astiat omien herkkujen nautiskeluun. Mukana tulee olla vähintään yksi aikuinen.

Hinta: arkisin ja la 160 €, su 220 €. Hinta sisältää 12 lasta ja 1-2 aikuista.

 

Palvelupaketit ryhmille

Museokeskus Taika tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa lyhyelle tai pidemmällekin vierailulle. Kerro lisää ryhmänne toiveista ja aikataulusta. Teemme mielellämme juuri teille sopivan kokonaisuuden!

Esimerkki ohjelmasta:

Saapuminen museolle lounaan jälkeen.

klo 12.00 Opastus taidemuseon näyttelyyn

klo 12.30 Taidetyöpaja näyttelyn teemasta, esim. grafiikka. Työpajat soveltuvat kaiken ikäisille, eivät vaadi ennakkotaitoja.

klo 13.30 Kahvitauko

klo 14.00 Opastettu kierros kaupunginmuseon näyttelyssä tai Valvillan tehdasmuseossa

klo 15.00 Ohjelma päättyy

Esimerkkiohjelman hinta 15 henkilön ryhmälle on 405 € sisältää pääsyliput 15 x 9 €, taidemuseoon opastus ja työpaja 100 €, kaupunginmuseon opastus 50 € sekä kahvit leivoksella 15 x 8 €. Tarkka hinta määräytyy toteutuneen ryhmäkoon mukaisesti.  Hintaan ei sisälly lounas tai mahdollinen kuljetus tehdasmuseolle.

 

Parantolan tarina -kävely

Tutustu kävelykierroksella Parantolan mielenkiintoiseen tarinaan. Parantola oli hoitolaitos, lähellä nykyisiä kylpylöitä. Asiakkaat nauttivat erilaisista hoidoista, mm. havunneulaskylvyistä. Asiakkaita tuli ulkomaita myöten ja monia suomalaisiakin kuuluisuuksia kävi lepäämässä täällä terveellisessä vuoristoilmassa.

Lähtö museolta, lopetus Parantolaan. Min 5 hlö ja max 25 hlö, kesto 1,5 h. Opastuksen hinta on 60 € +  sisäänpääsymaksut.

Toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään matkailuoppaiden kanssa.


Palaute

Kehitämme mielellämme toimintaamme. Voit jättää palautetta meille opastuksistamme ja työpajoistamme sähköisen palautelomakkeemme kautta.

Päivitetty 3.1.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>