Henkilökunta

Tuomas Ravea

Museonjohtaja
Hallinto

p. 040 709 5578

 

Aura Dufva

Intendentti
Taidemuseo

p. 040 480 1776

 

Sari Mustajärvi

Amanuenssi (1.8. lähtien)
Kaupunginmuseo

p. 040 195 5510

 

Merja Nummi

Yleisötyön amanuenssi

p. 040 836 8028

 

Juuso Saarinen

Museomestari

p. 040 481 8411

 

Katja Taskinen

Museomestari

p. 040 481 8412

 

Tuija Kuisma

Museosihteeri

p. 040 481 8410

 

Eija Sparf

Asiakaspalvelusihteeri

p. 040 481 8413

 

Marika Hukka

Museoavustaja

p. 040 773 6257

 

Henkilöstön sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi 


Etkö tiedä, kehen ottaisit yhteyttä?
Katso apua täältä. Klikkaamalla kysymystä saat lisätietoa.

Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan joko yhteen tai useampaan museokeskus Taikan näyttelyyn oppaan johdolla.

Varaukset Museokeskus Taikan lipunmyynnistä p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksen maksuton peruutus viimeistään 3 arkipäivää ennen tilattua ajankohtaa.

Lue lisää Opastukset-sivultamme.
Mikäli olet tulossa päiväkoti- tai kouluryhmän kanssa, lue lisää Koulut ja päiväkodit-sivuiltamme.

Meillä ei ole tällä hetkellä avoimia työpaikkoja.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan työharjoitteluun museokeskus Taikaan, ole sähköpostitse yhteydessä museonjohtaja Tuomas Raveaan. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Hyvinkään kaupunginmuseon ja taidemuseon kokoelmat karttuvat niiden kokoelmapoliittisten ohjelmien mukaisesti. Ennen vastaanottopäätöstä lahjoituksesta pyydetään lisätietoja, joiden pohjalta arvioidaan sen soveltuvuutta osaksi museon kokoelmia.

Mikäli haluat lahjoittaa kaupunginmuseon kokoelmiin esineistöä, valokuvia tai arkistomateriaalia, ota yhteyttä amanuenssi Sari Mustajärveen. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Mikäli haluat lahjoittaa taidemuseon kokoelmiin taideteoksen, ota yhteyttä taidemuseon intendentti Aura Dufvaan. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Liitäthän ehdotukseesi mukaan valokuvan ja perustiedot esineestä, jonka haluaisit lahjoittaa.

Lue lisää Lahjoitukset-sivultamme.

Hyvinkään kaupunginmuseo ja Hyvinkään taidemuseo toimivat matalan kynnyksen tiedonhakupaikkoina. Hyvinkään kaupunginmuseolla on laajat Hyvinkään paikallishistoriaan ja villatekstiiliteollisuuteen liittyvät esine-, kuva- ja arkistokokoelmat. Hyvinkään taidemuseolla tietoa kokoelmiinsa kuuluvista taiteilijoista. Monipuoliset kokoelmat palvelevat tutkijoita ja muita asiakkaita. 

Lue lisää Arkisto- ja kuvapalvelut-sivultamme.

Etsitkö vanhoja valokuvia Hyvinkäältä? Kaikki Hyvinkään kaupunginmuseon digitoidut valokuvat löytyvät verkosta osoitteesta taika.finna.fi. Sieltä löytyvät verkkolaatuiset kuvat ovat vapaasti käytössäsi. Julkaistaessa on mainittava kuvan valokuvaaja ja lähde, Hyvinkään kaupunginmuseo. Jos et löydä digitoiduista kuvista haluamaasi kuvaa, voit tulla kuvapalvelun asiakkaaksi.

Hyvinkään taidemuseolta löytyy myös painokelpoiset kuvat lähes kaikista museon kokoelmaan kuuluvista taideteoksista.

Museoiden kokoelmiin kuuluvista kuvista voi tilata tutkimus- ja julkaisukäyttöön digitaalisia tiedostoja. Kuvien käytöstä peritään hinnaston mukaiset korvaukset. Huomioithan, että osaan aineistoista saattaa liittyä käyttörajoituksia. 

Lue lisää Arkisto- ja kuvapalvelut-sivultamme.

Hyvinkään kaupunginmuseolla on laajat Hyvinkään paikallishistoriaan ja villatekstiiliteollisuuteen liittyvät esine-, kuva- ja arkistokokoelmat. Monipuoliset kokoelmat palvelevat tutkijoita ja muita asiakkaita. Hyvinkään kaupunginmuseo toimii matalan kynnyksen tiedonhakupaikkana. Museo vastaa tietopalvelupyyntöihin toimialueeseensa liittyvissä kysymyksissä. 

Lue lisää Arkisto- ja kuvapalvelut-sivultamme.

Museokeskuksen näyttelyt suunnitellaan vuosiksi eteenpäin. Mikäli sinulla on näyttelyehdotus, jota haluat tarjota meille, ota yhteyttä sähköpostitse.

Historiaan liittyvissä näyttelyissä voit olla sähköpostitse yhteydessä museonjohtaja Tuomas Raveaan. Taidenäyttelyehdotukset voit lähettää sähköpostitse intendentti Aura Dufvalle. Sähköpostiosoitteet löydät tältä sivulta. Liitäthän mukaan kuvauksen ehdotuksestasi, toiveajankohdan ja tarvittaessa muutaman kuvan.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin ehdotuksiin.

Autamme kokoelmiimme ja paikallisiin taiteilijoihin liittyvissä kysymyksissä mielellämme. Mikäli haluat tiedustella jotain aineistoihimme liittyen, ole yhteydessä taidemuseon intendentti Aura Dufvaan. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Mikäli kyselysi koskee tiettyä teosta, liitäthän mukaan tiedusteluusi valokuvan siitä.

Ilman opastusta koululaisryhmille ja päiväkotiryhmille ohjaajineen on vapaa pääsy museokeskukseen. Myös pelkkä opettajan johdolla tehtävä museokäynti on ilmoitettava museokeskukselle etukäteen ja opettajan pitää olla paikalla koko museokäynnin ajan.

Voit tiedustella mahdollisia omatoimimateriaaleja henkilökunnaltamme samalla kun ilmoitat meille ryhmäsi.

Lue lisää Koulut ja päiväkodit-sivultamme.

Museokeskus Taika tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille tilaisuuksille ja juhlille. Museokeskuksen tiloja voi tietyin rajoituksin vuokrata kokousten, juhlien, konserttien ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen. 

Lue lisää Juhlat- ja tilavaraukset-sivultamme.

Museokeskus Taika sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Hyvinkään ydinkeskustassa Jussintorin liikekeskuksen toisessa kerroksessa, osoitteessa Hämeenkatu 3 D. Hyvinkään rautatieasemalta on matkaa museokeskukselle 300 metriä.

Lue lisää Liput, aukioloajat, saapuminen -sivuiltamme.

Päivitetty 14.6.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>