Lahjoitukset

VT196b

Kuva: Yhdistyneet Villatehtaat kuitunäytelaatikko, Valvillan tehdasmuseon esinekokoelmat.

Kokoelmat toimivat museotyön kivijalkana, jonka ympärille kaikki museon muu toiminta rakentuu. Museoon tallennetut kuvat, esineet ja taideteokset ovat aitoja todistuskappaleita menneiden aikojen ihmisistä, ilmiöistä ja tapahtumista.

Hyvinkään kaupunginmuseon ja taidemuseon kokoelmat karttuvat kokoelmapoliittisen ohjelman mukaisesti. Ennen vastaanottopäätöstä lahjoituksesta pyydetään lisätietoja, joiden pohjalta arvioidaan sen soveltuvuutta osaksi museon kokoelmia.

Lahjoituksen vastaanottotilanteessa täytetään lahjoitussopimus, jolla esineen omistusoikeus siirtyy lahjoittajalta museolle.

Haluatko lahjoittaa valokuvia tai esineitä?

Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmiin kuuluu esineitä, valokuvia, asiakirjoja ja kirjoja. Museon kokoelmiin on tallennettu paikkakunnan historiasta kertovaa aineostoa. Monipuoliset kokoelmat palvelevat tutkijoita ja muita asiakkaita.

Kaupunginmuseo tallentaa esineitä, valokuvia ja arkistomateriaalia Hyvinkään asukkaiden ja erityisesti paikkakunnan elinkeinoelämän ja teollisuuden historiasta. Kokoelmiin kerätään esineistöä ja valokuvia nykyisen Hyvinkään alueelta ja aineiston tulee olla liitettävissä alueen historiaan.

Kaupunginmuseo tekee nykydokumentointia osallistumalla kulttuurihistoriallisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöhön eli TAKO-ryhmään. Hyvinkään kaupunginmuseo dokumentoi paikkakunnan rakennettua kulttuuriympäristöä myös valokuvaamalla ja toteuttamalla erilaisia nykydokumentointihankkeita.

Mikäli haluat lahjoittaa kaupunginmuseon kokoelmiin esineistöä, valokuvia tai arkistomateriaalia, ota yhteyttä kaupunginmuseon vs. amanuenssi Emilia Haavistoon, emilia.haavisto@hyvinkaa.fi tai p. 040 195 5510.


Haluatko lahjoittaa taideteoksen?

Hyvinkään taidemuseon kokoelmiin kuuluu maalauksia, grafiikanlehtiä, veistoksia ja muita taideteoksia. Erityisenä painopisteenä on Hyvinkäällä sekä sen lähiseudulla asuneiden ja vaikuttaneiden ammattitaiteilijoiden taide.

Kokoelmien kartuttamisen lähtökohtana ovat olemassa olevien kokoelmien koostumus ja identiteetti. Ensisijaisena hankinnan kriteerinä on korkea taiteellinen laatu. Kokoelmaa kartutetaan täydentämällä siinä edustettuna olevan taiteen, teemojen ja taiteilijoiden näkökulmasta.  Teosten kunto, mahdollinen konservointitarve ja teoksen elinkaari huomioidaan hankintavaiheessa.

Mikäli haluat lahjoittaa taidemuseon kokoelmiin taideteoksen, ota yhteyttä taidemuseon intendentti Aura Dufvaan aura.dufva@hyvinkaa.fi tai 040 480 1776.

Päivitetty 11.9.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>