Uusi teollisuusperintöreitti!

Villatehtaan sisäpihalla sijaitseva Valvillan tehdasmuseo on mukana uudessa Teollisuusperintöreitissä.

Eurooppalainen European Route of Industrial Heritage (ERIH) reitti laajentuu Suomeen 19 teollisuusperintökohteen myötä. Reitin jäseniksi pääsee Euroopan teollisuusperintökohteita, ja sen tarkoituksena on tehdä teollisuusperintökohteita näkyvämmiksi ja edistää kestävää kulttuurimatkailua. Tähän asti reitillä on Suomessa ollut vain kolme kohdetta. ERIH:in verkkosivuilta löydät Euroopan parhaat teollisuusperintökohteet kootusti www.erih.net.

Suomalaiset kohteet muodostavat yhdessä oman Teollisuusperintöreitin, jonka varrelta löydät monipuolisia kohteita niin tunnelmallisista ruukkikylistä nykyaikaisiin museoihin. Kohteet esittelevät Suomen teollisuusperintöä ja teollisuuden kehitystä aina 1600-luvulta nykypäivään asti. Kiehtovat tarinat teollisuuden pioneereista yhdistyvät taiteeseen ja kulttuurimatkailuun, ja reitiltä löydät myös upeat majoitus- ja ravintolapalvelut. Lisätietoa Teollisuusperintöreitistä osoitteessa www.teops.fi/teollisuusperintoreitti

Uudenmaan alueelta reittiin liittyi viisi kohdetta, joista yksi on Valvillan tehdasmuseo Hyvinkäällä. Hyvinkään Villatehtaan alueella sijaitsevassa tehdasmuseossa esitellään insinööri Ossian Donnerin vuonna 1892 perustaman villakehräämön lähes 100 vuotista historiaa ja kasvamista yhdeksi maamme suurimmista ja monipuolisimmista tekstiilitehtaista.

Hyvinkää juhlistaa reitin avautumista julkaisemalla villatehtaan alueesta tarinakartan osoitteessa https://tinyurl.com/villatehdas Tarinakarttaan voi tutustua selaimella ja kännykällä. Osa rakennuksista on myös esitelty kyltein villatehtaan alueella.

Valvillan tehdasmuseo on kesäkaudella avoinna 4.6.-25.7. ma-pe klo 13-16. (poikkeusaikataulut: Juhannusaatto pe 21.6. suljettu, ke-pe 26.6.-28.6. suljettu) Museoon on vapaa pääsy, tervetuloa!

Päivitetty 20.5.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>