Julkinen taide

Hyvinkään historia taidekaupunkina näkyy vahvasti sen katukuvassa julkisen taiteen kautta. 

Hyvinkäällä julkinen taide tarkoittaa esimerkiksi Mauno Oittisen Hitsaajat-veistosta Kirjastoaukiolla, kuvanveistäjä Terho Sakin luonnosta inspiroituneita pronssiteoksia, Jani Leinosen graffititeosta Sillankorvankadun betonimuurissa tai jotain muuta kymmenistä taideteoksista ympäri kaupunkia. Ulkotilassa sijaitsevien teosten lisäksi kaupungin omistamia ja taidemuseon hallinnoimia taideteoksia on sijoitettuna ympäri kaupunkia kouluihin, päiväkoteihin, palvelutaloihin ja toimistoihin.

Julkiseen tilaan sijoitettu taide on tärkeää siksi, että se ei edellytä pääsymaksuja tai aukioloaikoja ja tavoittaa myös ne ihmiset, jotka eivät ikinä käy museoissa. Julkinen taide levittäytyy jokaisen vapaasti koettavaksi osaksi arkiympäristöämme. 

Storymaps eli tarinakartta -sovelluksen myötä kaikki voivat tutustua julkisiin taideteoksiin Hyvinkäällä. Tarinakartta esittelee ulkoveistoksia, muraalimaalauksia ja muita katseenkiinnittäjiä, joihin voit törmätä ympäri Hyvinkään kaupunkia. Karttaan on poimittu mukaan 30 erilaista kohdetta, jotka levittäytyvät kaupungille jokaisen vapaasti koettavaksi. Kartasta voit tarkistaa tiedot suosikkiveistoksestasi, tutkailla kaupungin julkisia taideteoksia kotikoneeltasi tai lähteä taidebongaukselle kännykän kanssa. Kartta toimii niin tietokoneella kuin mobiilissa. Mobiililaite myös paikantaa sinut kartalle, joten voit sen avulla missä tahansa liikkuessasi helposti tarkistaa, mitä taidetta lähistöltä löytyy!

Tutustu teoksiin täältä: www.hyvinkaa.fi/julkisetveistokset.

Päivitetty 28.8.2023

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>