Heli Hiltunen: Sydämen oppivuodet

Museokeskus Taikan kesän 2024 näyttely on kuvataiteilija Heli Hiltusen Sydämen oppivuodet. Näyttelyssä nähdään teoksia, jotka Hiltuselle tyypilliseen tapaan yhdistelevät maalausta, valokuvaa ja erilaisia tekstinpätkiä.

Näyttelyn ilmavalle esitystavalle tarjoavat vastapainoa Hiltusen teokset, joissa eri tekniikoiden ja materiaalien yhdistelmät muodostavat kollaasinomaisia, kerroksellisia kokonaisuuksia, jotka levittelevät juuriaan länsimaiseen taidehistoriaan, nykyiseen kuvalliseen kulttuuriimme sekä Hiltusen omaan henkilöhistoriaan.

Kuvallisten kerrosten lisäksi Heli Hiltusen teokset ovat täynnä ajallisia kerrostumia. Hänen teoksensa käsittelevätkin usein muistia, aikaa ja muistoja. Erityisesti sellaiset teokset, joissa Hiltunen hyödyntää vanhoja valokuvia ja dokumentteja imevät katsojan tahtomattaankin matkalle toiseen aikaan ja paikkaan.

Heli Hiltusen monimediaiset teokset kertovat tarinoita ihmisistä, joiden kanssa taiteilija varttui. Perheenjäsenten toisilleen lähettämät kirjeet, viranomaispäätökset tai arkisista kodin toimista kertovat listat ja lappuset yhdistettynä mustavalkokuviin kokoavat yhteen muistoja ja merkityksiä menneiltä vuosilta.

Menneestä muistuttaa myös näyttelytilaa hallitseva vastavalmistunut teos, joka lainaa muotonsa vanhoilta seurantalon näyttämönkulisseilta. Samalla se toimii osiin purettuna, tilallisena maisemamaalauksena, joka osoittaa Hiltusen teknisen taituruuden maalarina.

Heli Hiltunen (s. 1960) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 1990. Hiltunen sai vuonna 2001 Suomen merkittävimmän kuvataidepalkinnon Ars Fennican, ja hänen teoksiaan on monissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa taidekokoelmissa.

Näyttely on auki 6.6.–1.9.2024.


Ryhmät voivat tilata näyttelyyn opastuksen. Lue lisää 
Opastukset-sivultamme.

Tutustu kaikkiin museokeskus Taikan näyttelyihin Esillä nyt -sivuillamme.

Päivitetty 5.6.2024

Hyvinkaan_museokeskus_multilogo_light_rgb.png

facebook-32 (1).png     instagram-32 (1).png     icons8-twitterx-30 (1).png    youtube-4-32 (1).png

MUSEOKESKUS TAIKA

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

p. 040 480 1644
taika@hyvinkaa.fi
www.museokeskustaika.fi

Katso sijainti tästä

Tietosuoja
Saavutettavuusseloste 

PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 9 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 6 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

AVOINNA

ti-pe 12-18
la-su 11-17

Poikkeusaukioloajat >>