Noppo

Noppo ilmasta käsin

Noppo on noin tuhannen asukkaan hyvinkääläiskylä, joka sijaitsee Salpausselän harjun pohjavesialueella. Sijainniltaan se asettuu Hyvinkään eteläosaan, suurten valtaväylien risteykseen.

Kylältä löytyy koulu, päiväkoti, hyvät ulkoilumahdollisuudet, toimiva infrastruktuuri ja erinomaiset kulku - yhteydet niin etelään Helsingin suuntaan kuin pohjoiseen Hämeenlinnan suuntaan.

Nopon kylän maisemaa hallitsevat omakotitalot, laajat peltoalueet sekä kuusi- ja mäntykangasmetsät.

Entiselle soranottoalueelle rakennettu ainutlaatuinen Suomiehen luontopolku sijaitsee vain kivenheiton päässä kylältä. Kyseessä on kaikille avoin helppokulkuinen ulkoilualue, jossa tehdään ennallistamistoimia luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi.

Suomies ja Jatin jalanjälki

Suomiehen alueelta löytyy mielenkiintoista luonnon - mukaista taidetta, esimerkiksi kivistä muodostettu näyttävä jättiläisen jalanjälki.

Nopossa pääset nauttimaan luonnosta suoraan kotioveltasi. Erinomaiset metsäpolut niin polkujuoksuun kuin maastopyöräilyyn lähtevät suoraan kylältä. Reittejä löytyy niin lapsiperheille kuin vaativammillekin liikkujille.

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Nopon kylän läpi korkealla Salpausselän päällä. Vaihteleva reitti alkaa Hyvinkäältä ja päättyy Helsinkiin. Sen varrella Hyvinkään alueella on kaksi kaupungin ylläpitämää nuotiopaikkaa.

Muutaman kilometrin päässä Noposta sijaitsevat niin näyttävät hiekkakuopat ulkoiluun, lapsiystävällinen uimaranta kuin hiihtoladut. Kylän tiet ovat valaistut ja asfaltoidut. Kevyen liikenteen väylää pitkin pääset turvallisesti Hyvinkään keskustaan.

Koulu kylän sydämenä

Nopon kylän keskellä sijaitsee 1960-luvulla rakennettu kyläkoulu sekä kunnallinen päiväkoti. Yhteisöllisessä koulussa on lukuvuonna 2023–2024 lähes 70 oppilasta luokilla 1–6, sekä esiopetusryhmässä. Päiväkoti sijaitsee samassa pihapiirissä. Koululla järjestetään lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa.

Nopon päiväkodin sisääntulo ja pihaa

Nopon koulun vanhempainyhdistys Reppu ry edistää vanhempien, koulun ja päiväkodin välistä yhteistyötä sekä mahdollistaa lapsille virike- ja retkitoimintaa. Koululla järjestetään myös koko kylälle avointa yhteistä toimintaa, kuten joulu- ja kevättapahtumia. Koulun vehreässä peltojen ympäröimässä pihapiirissä on talvisin kaikille avoin valaistu luistelukenttä.

Nopon koulu

Nopon sijainti isojen kulkuväylien risteyksessä mahdollistaa nopeat kulkuyhteydet moneen suuntaan. Helsinkiin on 50 km ja Hämeenlinnaan saman verran. Kehä III:lle ja Helsingin lentokentälle matka on vain 35 km.

Kolmostien liittymä sijaitsee vain lyhyen matkan päässä kylältä, mikä mahdollistaa sujuvan työmatkaliikenteen omalla autolla esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Hyvinkään keskustan kattavat palvelut ovat vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä.

Julkinen liikenne puolestaan mahdollistaa esimerkiksi työmatkaliikenteen Helsingin keskustaan sekä Hyvinkäälle, myös suoraan rautatieasemalle.

>> Nopon koulun vanhempainyhdistys Reppu ry.

Nopon raittia

Päivitetty 19.1.2024