Kirjasto

Vaiveron päärakennus

21.2. Hyvinkään helmet: 101 kuvaa

Keskiviikkona 21.2. klo 14 pääkirjaston ryhmätila Antonissa on Mauri ja Inkeri Marjamäen esitelmä Hyvinkään helmet: 101 kuvaa. Järjestäjinä Hyvinkään Matkailuoppaat ry. Tilaisuus on kaikille vapaa ja maksuton. Tervetuloa!

Koko kansa lukee -kampanjan tunnusKoko kansa lukee - Hela folket läser 5.-25.2.2018

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille, nuorille ja aikuisille.  Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella. Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta alkaen osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi.

KirjapinoKirjaystävät taas 28.2.

Helmikuussa kirjaystävissä ke 28.2. klo 18 keskustellaan virolaisista kirjoista Viron 100-vuotisjuhlan takia. Lisätietoja täältä. Tervetuloa!

näppäimistön kuva

Tietotekniikkaopastukset keväällä 2018

Seuraavaksi tietotekniikkaopastuksissa on 6.3. klo 14-15.30 aiheena 3D-tulostuksen salat. Tarkemmat tiedot ja kevään muut teemat ja ajat löytyvät täältä.

Tervetuloa!

peli-ohjain

Peli-illat nuorten montussa

Tule pelaamaan nuorten monttuun 7.2., 7.3., 4.4. ja 2.5. klo 17-19. Mukana PS4- ja retro SNES-konsolit ja tietysti myös lautapelejä.

lankakeriä

Tarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu taas keskiviikkoisin 10.1., 7.2., 14.3., 18.4. ja 16.5. klo 18-19.30 pääkirjaston ryhmätilassa. Tule kuuntelemaan novelleja ja muita lyhyitä tarinoita ja tekemään käsitöitä. Lisätietoja.

eMagz-palvelun logoUutta kirjastossa!: eMagz-verkkolehtipalvelu

Voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä kirjaston tiloissa omalta laitteeltasi kirjaston langattoman verkon kautta tai kirjaston e-booking-asiakaskoneelta. Et tarvitse palveluun mitään tunnuksia, riittää, että olet kirjaston tiloissa. Valikoimassa mm. Iltalehti, Cosmopolitan, Mondo, Ase & Erä. Linkki palveluun: https://keskikirjastot.emagz.fi/

LP-muunnin on taas käytössä

Musiikkiosastolla on taas pitkän tauon jälkeen käytettävissä LP-levyjä CD:ksi muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

Ikinuorten iltapäivät kevät 2018

Kevään ohjelmassa muun muassa kirjallisuuskeskusteluja sekä historia- ja urheilutietoa. Katso ohjelma tästä tai ota kevään ohjelmaesite mukaan kirjastosta.

Luku-Ukulin lukukilpailu 2018

Kisa on alkanut! Lukuaikaa ilmoittautuneilla alakoululuokilla on 9.2. asti. Tarkasta esim. kirjalistat tai tulosta lisälappu lukukorttiin Luku-Ukulin nettisivuilta.

Kuva kannettavasti tietokoneesta

Digitalkkarin palveluita tarjolla koko kevään

Digitalkkarilta voit tulla kysymään neuvoja tietokoneiden, mobiililaitteiden ja ohjelmistojen käytössä. Kirjaston digitalkkarit ovat datanomiopiskelijoita.

Digitalkkari on vaihtumassa. Palveluita seuraavan kerran tarjolla 9.2. lähtien arkipäivisin. Poikkeuksena viikko 7, jolloin ei palvelua. Tarkempaa tietoa tulossa viikon 6 aikana.

Kirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Suomen lippu

Suomen kieltä opiskellaan torstaisin

Torstaisin klo 10.30 pääkirjaston ryhmätilassa vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä ja tutustuttavat Suomeen. Tervetuloa!

Satutunnit tiistaisin klo 18

Kevään satutunnit jatkuvat 30.1. Satutunnit pidetään tiistaisin klo 18.00 pääkirjaston ryhmätilassa. Lisätietoa satutunneista. Katso myös englanninkielisten satutuntien aika täältä.

Rockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

Hyvinkään pääkirjasto

Tunnettujen kirjastomuistoja

Julkaisimme vuonna 2017 kerran kuussa yhden joltakin alalta tunnetun hyvinkääläisen tai Hyvinkäällä asuneen muistoja kirjastosta. Tutustu tuttujen muistoihin täällä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Aloitimme 8.2.2016 uudet lukuneuvonta- ja musaneuvontapalvelut. Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

WLANWLAN-yhteys pääkirjastossa

Pääkirjaston lehtisalissa ja opintolukusalissa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Yhteys yltää myös suureen osaan muita kirjaston tiloja. Vähintään 15-vuotiaat voivat myös lainata kannettavan tietokoneen käytettäväksi kirjaston tiloissa.

 

Päivitetty 16.2.2018 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0