Kirjasto

Valtakunnallisen kirjastokyselyn mainosbanneriVastaa kirjastokyselyyn

Vastaa 9.4.-6.5. koko Suomessa toteutettavaan kirjastokyselyyn. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa. Voit täyttää paperisen kyselylomakkeen omassa kirjastossasi tai vastata kyselyyn internetissä. Valitse oman kirjastopisteesi kysely: pääkirjasto, Hakala, Paavola. Kiitos vastauksestasi. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan valtakunnallisesti lahjakortteja kirjakauppaan.

Kreikan lippu

Kreikka teemana 16.-28.4.

Huhtikuun Kreikka-teemaviikkojen aikana pääkirjastossa on paljon ohjelmaa: luentoja matkailusta ja kielestä, musiikkia ja tansseja, mielenkiintoisia näyttelyjä yms. Yhteistyökumppaneina Suomi-Kreikka yhdistysten liitto ry ja Helsingin Suomi-Kreikka-yhdistys ry. Tervetuloa! Lisätietoja.

Valokuvassa Hyvinkääläisiä punakaartilaisiaSisällisota 26.4.

Sisällissota Hyvinkäällä torstaina 26.4. klo 18 pääkirjaston ryhmätila Antonissa.

Hyvinkää-Seuran puheenjohtaja Seppo Söderholm kertoo kuvin ja sanoin Hyvinkäänkylän vuoden 1918 taisteluista.

Kaikki ilmaisliput on jaettu. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella tilaisuutta edeltävänä päivänä pääkirjaston neuvonnasta.

Ellibs-ekirjaston kuvaVerkkokirjaston ja e-aineiston opastusta pe 27.4.

Opastamme asiakkaita uuden Ratamo-verkkokirjaston, suomenkielisten e-kirjojen ja e-lehtien käyttöön Hakalan kirjastossa 27.4. klo 13-15.

Tilaisuudessa voit kysyä kaikista muista kirjaston e-aineistoista. Tervetuloa!

IlmapallojaVappu

Vappuaattona ma 30.4. pääkirjasto on auki klo 9-16, Hakala klo 13-16 ja Paavola klo 12-16. Vappupäivänä ti 1.5. kaikki kirjastot ovat kiinni. Myös pääkirjaston palautusluukku on kiinni ma 30.4. klo 16 - ke 2.5. klo 8.

Kuva kannettavasti tietokoneestaDigitalkkarin palveluita tarjolla koko kevään

Digitalkkarilta voit tulla kysymään neuvoja tietokoneiden, mobiililaitteiden ja ohjelmistojen käytössä. Kirjaston digitalkkarit ovat datanomiopiskelijoita.

Digitalkkari päivystää pääkirjaston lehtisalissa ma-pe klo 13-14.45 ilman ajanvarausta. Digitalkkarille voi myös varata  neuvonta-ajan arkisin klo 10-11 ja klo 11-12 välille. Tee varaus joko suoraan kirjastosta tai soittamalla 019 459 2421 tai 019 459 2423. Tervetuloa kysymään!

peli-ohjainPeli-illat nuorten montussa

Tule pelaamaan nuorten monttuun 7.2., 7.3., 4.4. ja 2.5. klo 17-19. Mukana PS4- ja retro SNES-konsolit ja tietysti myös lautapelejä.

lankakeriäTarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu taas keskiviikkoisin 10.1., 7.2., 14.3., 18.4. ja 16.5. klo 18-19.30 pääkirjaston ryhmätilassa. Tule kuuntelemaan novelleja ja muita lyhyitä tarinoita ja tekemään käsitöitä. Lisätietoja.

eMagz-palvelun logoUutta kirjastossa!: eMagz-verkkolehtipalvelu

Voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä kirjaston tiloissa omalta laitteeltasi kirjaston langattoman verkon kautta tai kirjaston e-booking-asiakaskoneelta. Et tarvitse palveluun mitään tunnuksia, riittää, että olet kirjaston tiloissa. Valikoimassa mm. Iltalehti, Cosmopolitan, Mondo, Ase & Erä. Linkki palveluun: https://keskikirjastot.emagz.fi/

LP-muunnin on taas käytössä

Musiikkiosastolla on taas pitkän tauon jälkeen käytettävissä LP-levyjä CD:ksi muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

Ikinuorten iltapäivät kevät 2018

Kevään ohjelmassa muun muassa kirjallisuuskeskusteluja sekä historia- ja urheilutietoa. Katso ohjelma tästä tai ota kevään ohjelmaesite mukaan kirjastosta.

Kirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Suomen lippu

Suomen kieltä opiskellaan torstaisin

Torstaisin klo 10.30 pääkirjaston ryhmätilassa vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä ja tutustuttavat Suomeen. Tervetuloa!

Satutunnit tiistaisin klo 18

Kevään satutunnit jatkuvat 30.1. Satutunnit pidetään tiistaisin klo 18.00 pääkirjaston ryhmätilassa. Lisätietoa satutunneista. Katso myös englanninkielisten satutuntien aika täältä.

Rockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

Hyvinkään pääkirjasto

Tunnettujen kirjastomuistoja

Julkaisimme vuonna 2017 kerran kuussa yhden joltakin alalta tunnetun hyvinkääläisen tai Hyvinkäällä asuneen muistoja kirjastosta. Tutustu tuttujen muistoihin täällä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Aloitimme 8.2.2016 uudet lukuneuvonta- ja musaneuvontapalvelut. Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

WLANWLAN-yhteys pääkirjastossa

Pääkirjaston lehtisalissa ja opintolukusalissa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Yhteys yltää myös suureen osaan muita kirjaston tiloja. Vähintään 15-vuotiaat voivat myös lainata kannettavan tietokoneen käytettäväksi kirjaston tiloissa.

 

Päivitetty 19.4.2018 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

 

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ