Puistot, metsät ja leikkipaikat

Kaupungissa on paljon erilaisia viheralueita. Viheralue on kasvillisuuden, ulkoilun ja / tai virkistyksen luonnehtima alue. Kaupungin omistamien erilaisten viheralueiden suunnittelusta, rakentamisesta ja hoidosta vastaa puistoyksikkö.

Tehtäviimme kuuluu rakennettujen puistojen, liikenneviheralueiden, metsien, useimpien julkisten rakennusten pihojen ja muiden erikseen sovittavien yleisten alueiden, sekä muiden kaupungin omistamien ja vuokralle ottamien maa- ja vesialueiden kunnossapito ja hoito. Puistoyksikkö huolehtii osaltaan myös näitä alueita koskevista asiakaspalvelu- ja viranomaistehtävistä.

 

AJANKOHTAISTA PUISTOYKSIKÖSSÄ:

Laatikkoviljelyä kaupungin alueilla

Hyvinkään kaupunki tarjoaa tänä kesänä kokeiluluontoisesti viljelylaatikoita kaupunkilaisten käyttöön. Laatikot on sijoitettu kaupungin omistamille alueille kuten puistoihin ja aukioille. Kokeiluun mukaan lähteneet kaupunkilaiset voivat viljellä laatikoissaan hyötykasveja ja kesäkukkia.

Toivomme yleisellä alueella viljelyn kasvattavan yhteisöllisyyttä, istutuksia yhdessä ihmetellessä. Laatikkoviljely voi olla monelle lapselle ja joillekin aikuisillekin ensimmäinen tilaisuus päästä seuraamaan oman sadon kasvua.

Kaupunkiviljely ja oman ruuan kasvattamaan on nyt aika helppoa. Hyvinkään kaupungin sponsoroimiin laatikoihin tulee Tieluiskalta Torpanpiha-multaa, joten asukkaat pääsevät viljelypuuhiin ostettuaan itse siemenet tai taimet. Kaupasta hankitut siemenet ovat sellaisenaan kylvövalmiita.  Sitten tarvitaan vain aurinkoa ja vettä sekä hieman lannoitusta.

Kesällä kaupungissa kulkiessa voitkin bongata viljelylaatikoita sieltä ja täältä. Annathan kasvien kasvaa laatikoissa rauhassa - viljelijöinä toimivat yksityishenkilöt kiittävät!

 herneenversoja_lasipurkissa

Päivitetty 1.7.2015 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail

OTA YHTEYTTÄ

PL 21 / Suutarinkatu 2 D
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
f.  019 459 4612
tekniikka@hyvinkaa.fi
ymparisto@hyvinkaa.fi

Kartta Renton alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

OVT-tunnus   003701258660

verkkolaskuosoite 003701258660

operaattori OpusCapita Group Oy

(välittäjän tunnus 003710948874)

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0