Kirjasto

Julia Hietakankaan Memento vivere - muista elää -kirjan kansi

Kirjan julkaisutilaisuus 17.1.

Ke 17.1. klo 18 pääkirjaston ryhmätilassa on hyvinkääläisen Julia Hietakankaan toisen runokokoelman Memento vivere - muista elää julkaisutilaisuus. Haastattelijana kirjailija, runoilija Lauri Vanhala. Vapaa pääsy, tervetuloa! 

eMagz-palvelun logoUutta kirjastossa!: eMagz-verkkolehtipalvelu

Voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä kirjaston tiloissa omalta laitteeltasi kirjaston langattoman verkon kautta tai kirjaston e-booking-asiakaskoneelta. Et tarvitse palveluun mitään tunnuksia, riittää, että olet kirjaston tiloissa. Valikoimassa mm. Iltalehti, Cosmopolitan, Mondo, Ase & Erä. Linkki palveluun: https://keskikirjastot.emagz.fi/

Uusi verkkokirjasto

Uusi verkkokirjasto on käytettävissä osoitteessa: https://ratamo.verkkokirjasto.fi

Verkkokirjaston sisältöä ja ulkoasua päivitetään lähikuukausina.

Luku-Ukulin lukukilpailu 2018

Kisa on alkanut! Lukuaikaa ilmoittautuneilla alakoululuokilla on 9.2. asti. Tarkasta esim. kirjalistat tai tulosta lisälappu lukukorttiin Luku-Ukulin nettisivuilta.

Näyttely Koraanin käännöksistäNäyttely Koraanin käännöksistä 20.1.

La 20.1. klo 10-15 pääkirjastossa on yhden päivän näyttely Koraanin käännöksistä. Järjestää Ahmadimuslimiyhteisö. Tervetuloa tutustumaan!

hevoset ratsastajineen viljapellossHevosmatkalle Unkariin

Ma 22.1. klo 18 Kati Piispanen kertoo hevosmatkailusta ja -harrastuksesta Unkarissa. Tilaisuuden järjestää Hyvinkään Suomi-Unkari seura. Tilaisuus on kaikille vapaa ja maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan.

Marika HelovuoKirjallisia kurkistuksia suomalaisuuteen 23.1.

Tiistaina 23.1. klo 13 esiintyy Marika Helovuo (FM), jonka esityksessä Suo, sisu ja kirves - kirjallisia kurkistuksia suomalaisuuteen on mukana niin vakavaa kuin kevyttä kirjallisuutta. Luennon tavoitteena on laajentaa kuulijoiden lukumakua ja innostaa tutustumaan kotimaamme historiaan ja nykypäivään kirjallisuuden kautta. Tilaisuus on pääkirjaston ryhmätilassa, vapaa pääsy - max. 70 kuulijalle.

kuvassa silmälasit kirjan päälläKirjaystävät kokoontuvat 24.1.

Seuraavan kerran kirjaystävät kokoontuvat keskiviikkona 24.1. klo 18. pääkirjaston ryhmätilassa. Tervetuloa keskustelemaan kirjoista! Lisätietoja.

Kuva kannettavasti tietokoneesta

Digitalkkarin palveluita tarjolla 4.1.lähtien

Pääkirjastolla aloittaa uusi digitalkkari. Digitalkkarilta voit tulla kysymään neuvoja tietokoneiden, mobiililaitteiden ja ohjelmistojen käytössä. Kirjaston digitalkkarit ovat datanomiopiskelijoita.

Päivystysajat lehtisalissa ovat keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12-14. Muulloin hänelle voi varata ajan p. (019) 459 2421 tai (019) 4592423.

lankakeriäTarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu taas keskiviikkoisin 10.1., 7.2., 14.3., 18.4. ja 16.5. klo 18-19.30 pääkirjaston ryhmätilassa. Tule kuuntelemaan novelleja ja muita lyhyitä tarinoita ja tekemään käsitöitä. Lisätietoja.

Kirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Suomen lippu

Suomen kieltä opiskellaan torstaisin

Torstaisin klo 10.30 pääkirjaston ryhmätilassa vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä ja tutustuttavat Suomeen. Tervetuloa!

Satutunnit tiistaisin klo 18

Kevään satutunnit jatkuvat 30.1. Satutunnit pidetään tiistaisin klo 18.00 pääkirjaston ryhmätilassa. Lisätietoa satutunneista. Katso myös englanninkielisten satutuntien aika täältä.

Kohtaamisia Hyvinkäällä – Kirjasto kerää muistoja vuoden 2018 alkuun asti.

Hyvinkään 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kirjasto kerää katoavaa historiaa ja ennen tallentamattomia tarinoita. Kirjasto toivoo yleisöltä tositarinoita kohtaamisista tunnettujen tai muuten huomionarvoisten henkilöiden kanssa, joilla on jokin yhteys Hyvinkääseen. Tässä muistojenkeräyslomake, jossa tarkempia tietoja.

Rockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

Hyvinkään pääkirjasto

Tunnettujen kirjastomuistoja

Julkaisimme vuonna 2017 kerran kuussa yhden joltakin alalta tunnetun hyvinkääläisen tai Hyvinkäällä asuneen muistoja kirjastosta. Tutustu tuttujen muistoihin täällä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Aloitimme 8.2.2016 uudet lukuneuvonta- ja musaneuvontapalvelut. Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

WLANWLAN-yhteys pääkirjastossa

Pääkirjaston lehtisalissa ja opintolukusalissa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Yhteys yltää myös suureen osaan muita kirjaston tiloja. Vähintään 15-vuotiaat voivat myös lainata kannettavan tietokoneen käytettäväksi kirjaston tiloissa.

 

Päivitetty 15.1.2018 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0