Yrittäjyys ja työ

Erinomaisen maantieteellisen sijaintinsa takia Hyvinkää on valikoitunut usean yrityksen sijaintipaikaksi.

Erinomaisen maantieteellisen sijaintinsa takia Hyvinkää on valikoitunut usean yrityksen sijaintipaikaksi. Hyvinkään logistinen sijainti valtakunnan pääväylien varrella luo edellytykset menestyksekkäälle yritystoiminnalle. Kaupungista on noin kolmen vartin matka autolla tai junalla Helsinkiin sekä tärkeimpiin satamiin. Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee puolessa tunnissa.

Monipuolinen elinkeinorakenne, kaupungin aktiivinen elinkeinopolitiikka ja verkostomainen toimintaympäristö tukevat paikkakunnalla toimivia yrityksiä. Tarjolla olevat asumismahdollisuudet, vapaa-ajanpalvelut, laadukkaat kunnalliset peruspalvelut ja elävä kaupunkikeskusta luovat myös edellytyksiä menestyksekkäälle yrittämiselle ja hyville työpaikoille.

Hyvinkää on menestynyt viime vuosina kaupunkien yritysystävällisyyttä mittaavissa tutkimuksissa hyvin. Vuoden 2021 alussa julkaistiin kahden vuoden välein toteutettava Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n kuntaranking. Se mittaa Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Hyvinkää sijoittui tutkimuksessa kolmanneksi omassa kuntakokoluokassaan.

Mielenkiintoisia töitä tarjolla

Suomen 23. suurimmassa kaupungissa sijaitsee muun muassa Ahsell Oy:n, KONE Oyj:n ja Konecranes Oyj:n pääkonttori tai päätoimipiste, viljavalmisteista tunnettu Myllyn Paras on myös kotoisin Hyvinkäältä. Yhteensä Hyvinkäällä on erikokoisia yrityksiä noin 2 600 ja työpaikkoja lähes 20 000.

Hyvinkään työpaikkaomavaraisuus on Uudenmaan kaupungeista kolmanneksi korkein Helsingin ja Vantaan jälkeen.

Teknologian ja logistiikan osaamiskeskittymän lisäksi Hyvinkäällä on myös vahva kaupan keskittymä.

Esimerkiksi Kauppakeskus Willa kaupungin keskustassa tarjoaa 100 eri liikettä ja palvelua, työllistäen noin 700 henkilöä.

Hyvinkään kaupungin tarjoamat työt löydät täältä.

Päivitetty 19.5.2021