Laadukkaat peruspalvelut tekevät arjesta helppoa

Hyvinkäällä niin julkiset kuin yksityiset palvelut ovat lähellä ja pärjäävät vertailussa mihin tahansa kaupunkiin. Tiivis ja kaupunkimainen keskusta, jossa kivijalkaravintoloiden, -kahviloiden ja -liikkeiden lisäksi sijaitsee yli 100 liikkeen ostoskeskus Willa, tarjoaa kaupunkilaisille monipuoliset palvelut. 80 prosenttia hyvinkääläisistä asuu 3 kilometrin säteellä rautatieasemasta!

Hyvinkäällä on monipuolista asuntotarjontaa, niin kerros- ja rivitaloasuntoja kuin pientaloja. Hieman yli puolet asunnoista on kerrostaloissa ja noin kolmasosa on erillisiä pientaloja. Vuonna 2019 valmistui kaikkiaan 344 asuntoa, joista lähes 80 % oli kerrostaloasuntoja.

Varhaiskasvatuspalveluita järjestetään kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa, yli 30:ssa eri kiinteistössä. Perusopetuksessa A1-kielivalikoima on laaja ja lisäksi kaupungissa on mahdollista käydä peruskoulun luokat 1-6 myös englanninkielisillä luokilla tai ruotsiksi.

Kipinä-talo, jossa toimii lukio ja Hyvinkään opisto, mahdollistaa erinomaiset opiskelumahdollisuudet aivan kaupungin keskustassa. Ammattikorkeakoulu Laurea ja ammatillinen oppilaitos Hyria tekevät tiivistä yhteistyötä myös kaupungin yritysten kanssa.

Liikkuville ihmisille Hyvinkää on ihannekaupunki. Olet sitten kilpaurheilija tai harrastat liikuntaa omaksi iloksesi, tarjoaa kaupunki erinomaiset mahdollisuudet kymmenien eri lajien harrastamiseen. Luontokohteita ja reitistöjä on moneen makuun mm. Kytäjä-Usmi alueella ja aivan kaupungin keskustassa sijaitsee helppokulkuinen Terveysmetsäpolku.

Kaupungista on viime vuosina muodostunut elinvoimainen ja monipuolinen, kokoaan suurempi kulttuurikaupunki. Hyvinkää on kaupunki, jossa asukkaat osallistuvat aktiivisesti moninaisiin rientoihin, jossa kasvatetaan tulevia kulttuurin tekijöitä ja jonka tapahtumat vetävät kävijöitä myös kaupungin rajojen ulkopuolelta.

Hyvinkään historiaa.

Päivitetty 28.12.2021