Yritystarinoita Hyvinkäältä

Meillä on jatkossa tarkoituksena avata laskettelijoille myös takarinteet. Sen myötä tämä paikka nousee aivan uudelle tasolle, kertoo Sveitsin hiihtokeskuksen Matias Petäistö.

yritystarinoita.png

”Nostamme Sveitsin hiihtokeskuksen aivan uudelle tasolle” 

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on menossa ja Sveitsin hiihtokeskuksessa käy melkoinen kuhina. Paikkaa yrittäjänä pyörittävä Matias Petäistö iloitsee tammikuun lämpimien kelien vaihtumisesta kunnon talveksi.

Karu tosiasia on se, että hiihtokeskusbisnes on erittäin sääriippuvaista.

– Suuri osa asiakkaistamme tulee pääkaupunkiseudulta. Jos siellä sataa vettä, niin heidän on vaikea ymmärtää, että täällä vajaa tunnin ajomatkan päässä rinteet ovat loistokunnossa, yrittäjä sanoo.

Matias Petäistö otti Sveitsin hiihtokeskuksen yrittäjävastuun kaksi vuotta sitten. Hänen appivanhempansa pyörittävät hiihtokeskusta Sipoossa, ja sitä kautta ala on tullut Matiakselle tutuksi.

– Tie yrittäjyyteen avautui, kun tämä hiihtokeskus tuli myyntiin. Usein näitä ei kaupan ole.

"Ympärilläni on hieno tiimi, joka on tehnyt asian mahdolliseksi".

Petäistön isä on ansainnut leipänsä kelloseppänä, joten yrittäjyys on tullut jo verenperintönä tutuksi. Matias itse on työskennellyt pääasiassa valtion palveluksessa Puolustusvoimissa.

– Toimin kymmenen vuotta ammattisotilaana Utin erikoisjääkärikomppaniassa. Kriisinhallintatehtävissä olen ollut Irakissa ja Afganistanissa. Pääsin soveltamaan opittuja taitoja myös Nelosen Erikoisjoukot -ohjelmassa, jossa toimin yhtenä kouluttajana.

Hiihtokeskusta on kehitetty voimallisesti

Matias Petäistö kertoo, että yrittäjyys on tähän mennessä ylittänyt kaikki odotukset.

– Hyvien talvien myötä on ollut paljon tuuria, mutta kyllä me olemme tehneet myös paljon työtä. Olemme kehittäneet tätä hiihtokeskusta niin paljon kuin mahdollista. Ympärilläni on hieno tiimi, joka on tehnyt asian mahdolliseksi.

Matias_Petäistö.jpg

Parissa vuodessa Sveitsissä on saatu aikaan muun muassa kolme kokonaan uutta rinnettä.

– Meillä on nyt myös Snow Plaza -parkki, joka sisältää reilejä ja hyppyreitä. Parkki on maailman kärkiluokkaa ja täällä käykin sen ansiosta väkeä ympäri maailmaa.

Matterhorn-ravintolaan on rakennettu lasitettu terassi, mikä melkein tuplasi asiakaspaikat.

– Tilahaaste ravintolassa ja välinevuokraamossa on edelleen ilmeinen, koska kävijämäärämme ovat rajussa nousussa.  Meillä onkin käynnissä Hyvinkään kaupungin kanssa rakennushanke uuden ravintolan rakentamiseksi nykyisen eteen.

Yhteistyö kaupungin kanssa toimii mallikkaasti

Matias Petäistö kiittelee sujuvaa yhteistyötä Hyvinkään kaupungin kanssa. Siellä ymmärretään erittäin hyvin Sveitsin merkitys kaupungin matkailulle ja muullekin vetovoimalle.

– Esimerkiksi olemme saaneet tehdä merkittäviä muutoksia rinteeseen, joka on auttanut viemään toimintaamme eteenpäin.

Matiaksen mukaan kehittäminen hiihtokeskuksessa ei tule todellakaan pysähtymään.

– Meillä on jatkossa tarkoituksena avata laskettelijoille myös takarinteet. Sen myötä tämä paikka nousee aivan uudelle tasolle.

"Suuri osa asiakkaistamme tulee pääkaupunkiseudulta. Jos siellä sataa vettä, niin heidän on vaikea ymmärtää, että täällä vajaa tunnin ajomatkan päässä rinteet ovat loistokunnossa".

Sveitsin hiihtokeskukselle on tärkeää olla mukana Visit Sveitsi – yhteistyössä. Se konkretisoituu muun muassa siinä, että Hotelli Sveitsi myy hotellivierailleen laskettelupaketteja.

Matias Petäistö asuu perheineen Porvoossa, jossa turisteista ei ole pulaa.

Hän näkee myös Hyvinkäällä paljon potentiaalia matkailukaupunkina. Täällä on upeaa luontoa ja todella paljon erilaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia.

– Hyvinkäätä pitäisi kuitenkin vieläkin enemmän markkinoida erityisesti pääkaupunkiseudulla. Etenkin lapsiperheitä varmasti kiinnostaa se, että noin tunnin ajomatkan päässä on mainio kohde, josta löytyvät kaikki ne mahdollisuudet, joita lomalta haluatkin.

Petäistö on entisenä erikoisjoukkojen ammattisotilaana tottunut siihen, että periksi ei anneta mistään hinnasta. Samaa asennetta hän haluaa soveltaa myös yrittäjänä.

– Aloitimme täällä toissa vuonna vajaalla henkilöstöllä ja aikamoisella riskillä, eli kovia paineita riittää tässäkin työssä. Nautin kuitenkin valtavasti siitä, että töitä saa tehdä omalla pieteetillä ja päättää siitä, mihin suuntaan yritystä viedään.

Teksti ja kuva: Vesa Keinonen


#elinvoimainen #elämyskaupunki #businesshyvinkää #yritystarinoita @Hyvinkääncity

Päivitetty 8.3.2023