Sveitsi Rent

Sveitsi Rentin yrittäjä Niko Pietilä toteaa, että Sveitsin alueesta saa eniten irti, mikäli lähtee sisätiloista komeaan luontoon.

yritystarinoita


”Tahtotila tehdä asioita on Hyvinkäällä juuri oikeanlainen”

Sveitsin alueesta saa eniten irti, mikäli lähtee sisätiloista komeaan luontoon. Siinä avuksi tulee sähköfatbikeja ja fatbikeja vuokraava Sveitsi Rent.

Kuljetusalalla aikaisemmin työskennellyt Niko Pietilä on toiminut Sveitsi Rentin yrittäjänä viime keväästä lähtien.

– Jossakin välissä mietin, että voisin tehdä jotain muutakin kuin kuljetusalan töitä. Siinä ei juuri jäänyt vapaa-aikaa. Mietin että ihannetilanteessa työssä voisi tehdä vapaa-ajan asioita. Lähdinkin opiskelemaan erä- ja luonto-oppaaksi Hyvinkään Hyriaan.

Niko viihtyi koulutuksessa erittäin hyvin. Opiskelun ja työharjoittelun aikana hän oppi tuntemaan Sveitsin ja lähialueen maastot sekä tutustui alueen muihin toimijoihin.

– Sitten kuulin, että Sveitsi Rentin muutama vuosi aikaisemmin perustanut pariskunta haluaisi luopua yrityksestä perhetilanteensa muutoksen takia. Tuntui siltä, että tämä olisi juuri sitä, mitä olenkin kaivannut.

Sijainti Hotel Sveitsin kyljessä on pyörävuokraamolle elinehto. Suurin osa asiakkaista onkin hotellin asiakkaita.

– Paljon on yritysasiakkaita, jotka kaipaavat aktiviteetteja kokousten jälkeen tai sitten yksityishenkilöitä. Jälkimmäiset vuokraavat pyöriä enemmän omatoimiseen liikkumiseen, toki jonkin verran yrityksetkin.

"Yksi yhteistyömuoto Hyvinkään kaupungin kanssa on esimerkiksi pyöräilijöille ja kävelijöille tarkoitettu talven monikäyttöreitti".

Vuokraamolla on tällä hetkellä sähköfatbikeja 18 kappaletta. Se mahdollistaa 16 hengen ryhmän pyöräilyn, kun oppaita on kaksi.

– Pystymme palvelemaan suurempiakin ryhmiä. Olemme sopineet yhteistyöstä kollegayrityksen kanssa, jolta saamme tarvittaessa lisää kalustoa.

Pienelle yritykselle asiakaspalveluun panostaminen on tärkeää.

– Palvelemme vuoden jokaisena päivänä. Annamme myös aina perehdytyksen pyörän toimintoihin sekä parhaat reittivinkit.

Sähköpyörä pitää ryhmän kasassa

Hyviä pyöräilyreittejä Sveitsissä ja muuallakin Hyvinkäällä riittää. Niko Pietilä korostaa sitä, että Sveitsi Rentin palvelut ovat kenen tahansa muunkin käytettävissä.

– Pyöriä vuokraavatkin paikalliset sekä lähiseudulta tulevat. Kaikki liikuntaedut kelpaavat maksuvälineinä ja niitä käytetäänkin paljon.

"On kaikkien etu, että Sveitsiin ja muuallekin kaupunkiin saadaan lisää erilaisia aktiviteetteja".

Sveitsi Rentin kalustosta suurin osa on sähköfatbikejä. Asialle on selvä syy.

– On ihmisiä, jotka eivät lähde pyöräilemään tavallisella pyörällä. Mutta sama ihminen saattaa tykätä paljonkin sähköpyöräilystä. Se on muutenkin tullut suosituksi esimerkiksi sen takia, että työsuhdepyöräilyyn panostetaan nykyään paljon.

Sähköfatbike on ryhmädynamiikan kannaltakin hyvä. Erot ihmisten taito- ja kuntotasoissa kaventuvat merkittävästi näillä pyörillä.

– Aluksi sähköpyörään saattaa joku kokematon tarttua epäillen. Mutta heilläkin on voittajan ilme, kun pääsevät kulkupelillään jyrkkää rinnettä ylös.

Yhteistyöverkosto toimii

Sveitsi Rentin Niko Pietilä pääsi jo Hyriassa opiskellessaan rakentamaan verkostoja, jotka ovat nyt kullan arvoisia.

– Myymme yritysryhmille paljon ohjattuja pyöräilyretkiä, joihin kuuluu myös ruokailua tai kahvitusta. Tässä yhteistyökumppaninamme ovat Uudenmaan Erämatkat sekä Paakarin Puusti.

Myös toimintaansa koko ajan kehittävien Kytäjän kartanon sekä Kytäjä-Golfin kanssa tehdään yhteistyötä.

– Ne molemmat panostavat paljon matkailuun, ja me viemme heidän vieraitaan esimerkiksi Kytäjä-Usmiin.

Sveitsin alueen yritysten Visit Sveitsi -verkosto saa Pietilältä suuret kehut.

– Minut on otettu uutena yrittäjänä siihen mainiosti mukaan. Hotel Sveitsi on tietysti verkoston keskeinen toimija, mutta on ollut hienoa huomata, että meitä pienempiäkin yrityksiä kuunnellaan aktiivisesti.

Hyvinkään kaupungin kanssakin asiat sujuvat luontevasti. Yksi yhteistyömuoto on esimerkiksi pyöräilijöille ja kävelijöille tarkoitettu talven monikäyttöreitti.

– Se kulkee Sveitsin, Kulomäen ja Härkävehmaansuon alueella. Suunnittelemme ja hoidamme reittiä yhteistyössä kaupungin kanssa.

"Sijainti Hotel Sveitsin kyljessä on pyörävuokraamolle elinehto". 

Kehitysideoitakin Nikolla on. Maastossa pyöräillessä vauhti on usein kova ja reittiopasteita ei välttämättä huomaa. Välillä niitä on liian harvassakin.

– Opasteiden kokoon ja tiheyteen voisikin panostaa lisää. Asia onkin onneksi huomioitu ja merkinnät varmasti paranevat lähitulevaisuudessa.

Yrittäjien ideoita kuunnellaan

Nurmijärven Klaukkalassa asuva yrittäjä on erittäin tyytyväinen Hyvinkään ilmapiiriin. Niko näkee koko kaupungilla ja myös Sveitsin alueella paljon potentiaalia.

– Tahtotila tehdä asioita on Hyvinkäällä juuri oikeanlainen. Me yrittäjät saamme äänemme hyvin kuuluviin ja ideoitamme kuunnellaan. On kaikkien etu, että Sveitsiin ja muuallekin kaupunkiin saadaan lisää erilaisia aktiviteetteja.

Uuden työn myötä Sveitsi Rentin yrittäjän maantiedekin on viime aikoina mennyt koko lailla uusiksi.

– Koko ikäni olen pyörinyt pääkaupunkiseudulla tai sen tuntumassa. Nykyään taas liikun lähinnä Klaukkalan kodin ja Hyvinkään väliä. En oikein edes tiedä, mitä siellä etelässä tapahtuu, Pietilä naurahtaa.

Niko Pietilä pyörällä
Kuvassa Niko Pietilä

Kotisivut: https://www.sveitsirent.fi/

Teksti ja kuvat Vesa Keinonen


#elinvoimainen #elämyskaupunki #businesshyvinkää #yritystarinoita @Hyvinkääncity

>> Lisää yritystarinoita

 


Päivitetty 25.3.2024