Best Caravan Oy

Markkinointijohtaja Tuomas Salminen kertoo, että automatkailun ehdottomia etuja on sen tuoma vapaus mennä ja tulla kuten haluaa ilman aikatauluja.

yritystarinoita

Best Caravan mahdollistaa vapaan liikkumisen

Moni matkailija haluaa olla riippumaton hotelleista. He valitsevat yhä useammin matkailuauton, joka tuo monia etuja.

Yksi matkailuautoalan johtavista suomalaisyrityksistä pitää pääpaikkaansa Hyvinkäällä. Yli 20 vuotta toiminut Best Caravan tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua koskien erilaisia matkailuajoneuvoja.

Sieltä voi ostamisen lisäksi myös vuokrata matkailuautoja laajasta valikoimasta.

"Best Caravan on kasvava yritys ja myös työllistäjänä varteenotettava".

Markkinointijohtaja Tuomas Salminen kertoo, että Best Caravan toimii Suomessa kaikkiaan seitsemällä eri paikkakunnalla.

– Lisäksi meillä on yksi toimipiste Ruotsissa. Se avattiin Haaparannassa tämän vuoden alussa.

Automatkailun ehdottomia etuja on sen tuoma vapaus mennä ja tulla kuten haluaa ilman aikatauluja.

– Suunnitelmia voi muuttaa lennosta esimerkiksi sääennusteen mukaan tai jos joku paikka vaikuttaakin odotettua tylsemmältä.

Salminen sanoo, että ihmiset käyttävät matkailuautoja myös tukemaan omia harrastuksiaan. Tätä joukkoa ovat esimerkiksi golffarit, valokuvaajat tai melojat.

Retkeilyautosta luonteva aloittaa

Matkailuautoilua on pidetty hieman vanhemman väen harrastuksena, mutta asia on muuttumassa. Best Caravanin asiakkaissakin on yhä enemmän jopa alle kolmekymppisiä.

Korona vaikutti toimialaan huomattavasti. Poikkeusaikana kotimaan matkailu ja oman perheen parissa oleminen painottuivat.

"Ihmiset haluavat joka tapauksessa liikkua ja tämä on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin lentomatkailu"

– Matkailla kuitenkin edelleen haluttiin. Moni uusi asiakas tuli silloin kokeilemaan matkailuautoja. Iso osa innostui tästä pysyvästi, Salminen toteaa.

Uusilla käyttäjillä on usein jopa jonkinlaisia pelkoja matkailuautoja kohtaan.

– Vasta-alkajien onkin hyvä lähteä liikkeelle pakettiauton koriin rakennetuista retkeilyautoista. Jos homma tuntuu mukavalta, niin sitten voi vaiheittain siirtyä isompiin malleihin.

Helppous on tärkeää vähän asiassa kuin asiassa. Best Caravankin haluaa tarjota asiakkaalleen kokonaisvaltaista palvelua.

– Meiltä saa ostettuihin tai vuokrattuihin matkailuautoihin muun muassa erilaisia huolto- ja pesupalveluita. Toimipisteissämme on myös tarvikekaupat.

Yksi Best Caravanin kehittämä palvelu on Matkaparkki. Se on lyhytaikaiseen leiriytymiseen tarkoitettu turvallinen ja luvallinen parkki, joka toimii huoltopisteenä niin ajoneuvolle kuin matkaajillekin.

Bestcaravan Mediapankki
Kuva: BestCaravan

Vastuullisuus iso asia

Joku voisi kuvitella, että matkailuautoilla ajaminen ympäri Suomea ja ulkomaita ei ole kovinkaan ekologista. Asiaan liittyy kuitenkin monta näkökulmaa.

– Ihmiset haluavat joka tapauksessa liikkua ja tämä on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin lentomatkailu. Matkailuautolla ei toki pääse Balille, mutta kuitenkin moneen hienoon paikkaan, Salminen sanoo.

"Best Caravanin virallinen kotipaikka on ollut Hyvinkäällä tämän vuoden alusta alkaen".

Best Caravan on ollut aktiivinen vastuullisuustoimissaan. Yritys on sitoutunut ilmastolupaukseen tavoitteenaan tehdä automatkailusta yksi kestävimmistä tavoista matkustaa.

– Kompensoimme jokaisen meiltä ostetun matkailu- ja retkeilyauton käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt istuttamalla vastaavan määrän metsää hiilinieluiksi.

Best Caravanin yhteistyökumppanit metsänistutusprojektissa ovat Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Metsänhoitoyhdistykset sekä Suomen 4H-liitto.

– Hiilijalanjäljen pienenemisen ohella samalla syntyy myös puita istuttaville 4H-nuorille työpaikkoja.

Oma urasivusto auttaa rekrytoinnissa

BC Capital Oy:n toimitusjohtaja Päivi Puoskari kertoo, että Best Caravanin virallinen kotipaikka on ollut Hyvinkäällä tämän vuoden alusta alkaen.

– Hyvinkää on erittäin yrittäjämyönteinen paikkakunta. Päättäjät suhtautuvat yrityksiin hyvin ja Hyvinkään kaupunki on erittäin aktiivinen.

Yksi käytännöllinen toive Puoskarilla on päättäjille.

– Olisi hienoa, jos moottoritien vierelle ja meitä lähimpänä olevan liikenneympyrän tuntumaan voisi sijoittaa mainoksemme.

Puoskarin mukaan Best Caravan on kasvava yritys ja myös työllistäjänä varteenotettava. Sesonkiaikana yrityksessä työskentelee kaikkiaan noin 130 henkilöä, joista Hyvinkäällä puolensataa.

– Olemme perustaneet nettiin oman uransivuston kertomaan mahdollisuuksista työskennellä meillä. Tarvitsemme sesonkityövoimaa, mutta meillä on paljon pitkäaikaisiakin työntekijöitä esimerkiksi huollossa.

Yllättäviäkin työmahdollisuuksia Best Caravanissa voi olla. Yrityksen Hyvinkään toimitilojen edessä on nuorten pyörittämä kesäkioski.

– He leipovat itse sinne tuotteita, jotka käyvät hyvin kaupaksi asiakkaille ja myös myyjillemme, Puoskari kiittelee.

Salminen ja Puoskari
Kuvassa: Päivi Puoskari ja Tuomas Salminen

Teksti ja kuva: Vesa Keinonen


#elinvoimainen #elämyskaupunki #businesshyvinkää #yritystarinoita @Hyvinkääncity

>> Lisää yritystarinoita

Päivitetty 8.11.2023