Yrityksetkin rakentavat parempaa Hyvinkäätä

Hyvinkääläiset yritykset toimivat monella tavalla ja monella tasolla kaupungin kehittämiseksi. Perusbisneksensä pyörittämisen lisäksi ne tuovat paikkakunnalle elinvoimaa luomillaan työpaikoilla, maksamillaan veroilla, osaamisellaan ja resursseillaan.

Hyvinkään Yrittäjät ajaa muun muassa vaikuttamisella, koulutuksella ja yhteistoiminnalla lähes 600 jäsenyrityksensä asiaa.

Me yrittäjäjärjestössä iloitsemme jokaisen jäsenemme lisäksi siitä, miten sujuvaa ja monipuolista yhteistyö Hyvinkään kaupungin kanssa on. Kaupunki on havaintojemme mukaan kiinnostunut kaiken kokoisista yrityksistä, ja tekee omasta puolestaan kaikkensa niiden toimintaympäristön eteen.

Yhteistyön on mahdollisuus tiivistyä entisestään, kun Uudenmaan Yrittäjät ottaa pian käyttöön Yrittäjälipun, jolla kunta voi osoittaa olevansa hyvä paikka yrittää. Yrittäjälipun kriteerit pureutuvat kunnan elinkeinopolitiikkaan, kunnan ja yrittäjien yhteydenpitoon, julkisiin hankintoihin sekä yritysmyönteisyyteen.

Kaupunki ja yritykset ovatkin mitä suuremmassa määrin samassa veneessä. Myös yritysten kannalta on erittäin tärkeää se, että Hyvinkäästä on viime vuosien aikana kehitetty määrätietoisesti monipuolista ja vireää tapahtumakaupunkia. Tämä heijastuu muun muassa matkailun voimakkaaseen nousuun. Hyvinkää keräsikin vuonna 2021 ennätysmäärän matkailijoita.

Tässä myönteisessä kehityksessä on tärkeä rooli Hyvinkään Kaupunkiyhdistyksellä, joka kokoaa eri tahoja yhteen ja kannustaa niitä puhaltamaan yhteen hiileen.

Eri toimialojen yrityksille tapahtumat ovat mahdollisuus. Hyvinkään keskustan liikkeistä moni onkin ilahduttavasti jo nyt niissä omalla panoksellaan mukana. Muidenkin kannattaisi noteerata se huomattava potentiaali mikä esimerkiksi Rockfestillä on. Silloin tuhannet ostovoimaiset ihmiset ovat liikkeellä ja hakevat elämyksiä myös festivaalialueen ulkopuolelta.

Muutenkin kannattaa tähyillä avarasti oman yritystoiminnan ulkopuolelle. Yhteistyö naapuriliikkeiden kanssa voi usein tuottaa tulosta. Esimerkiksi yhteiset kampanjat herättelevät kuluttajia huomaamaan, että Hyvinkäällä on laadukkaita monen alan erikoisliikkeitä. Niihin muuten tullaan varta vasten jopa satojen kilometrien päästä.

Hyvinkääkin kasvaa ja muuttuu koko ajan. Tulee uusia kaupunginosia ja yrityksiä perustetaan. Tänne muuttaa ihmisiä tuoreine ideoineen ja monenlaisine tarpeineen. Hyvinkää myös kansainvälistyy joka päivä, minkä huomaa katukuvassakin.

Yritysten toimintaedellytyksiin vaikuttavat paikalliset päätökset ja tietysti globaalit trendit. Varhaisessa vaiheessa hereillä olevat ja joustavasti muutoksiin suhtautuvat pärjäävät usein parhaiten. Uhkakuvien takaa kannattaa nähdä aina myös mahdollisuudet.

Hyvinkään Yrittäjät pyrkii olemaan joka suuntaan tuntosarvet valppaina. Yhdistys järjestää tänäkin syksynä monenlaista hyödyllistä ja hauskaakin toimintaa yhdessä eri kumppanien kanssa.

Jos sinulla on mielessäsi joku ajatus kaupunkimme yrityselämän kehittämiseksi, niin ole meihin rohkeasti yhteydessä. Pohditaan, miten asia parhaiten etenisi. Ideoita ei kannata hautoa sisällään. Rakennetaan yhteisvoimin vieläkin parempaa Hyvinkäätä!

Janne Mikkola Y.jpg

Janne Mikkola
puheenjohtaja
Hyvinkään Yrittäjät ry

Vesa Keinonen.jpg

Vesa Keinonen
hallituksen jäsen
Hyvinkään Yrittäjät ry


>> Aiemmat kolumnit

Päivitetty 4.9.2023