Hyvinkään monipuolinen tapahtumakesä tarjoaa jokaiselle jotakin

Hyvinkää on 2017 julkaistussa kaupunkistrategiassaan, Hyvinkään Pelikirjassa, linjannut haluavansa olla paitsi Omaperäinen kulttuuri- ja liikuntakaupunki, myös Aktiivinen tapahtumakaupunki. Ennen koronapandemian aiheuttamaa poikkeusaikaa Hyvinkää ehtikin näyttää olevansa kokoaan suurempi tapahtumakaupunki, jonka asukkaat osallistuvat aktiivisesti erilaisiin rientoihin ja jonka tapahtumat vetävät kävijöitä myös kaupungin rajojen ulkopuolelta. Nyt, koronarajoitusten poistuttua, odotetaan niin tapahtumajärjestäjien kuin tapahtumakävijöidenkin parissa kaikkien aikojen festivaali- ja tapahtumakesää.

Hyvinkään kesätapahtumista suurin, ja kahden vuoden tauon jälkeen ehkä myös odotetuin, on takaisin kotiin palaava Rockfest, joka järjestetään Hyvinkään lentokentällä 2.–4.6.2022. Kävijätavoite on 60 000 kävijää. Kaupungin organisaatio, eri viranomaiset ja tapahtumajärjestäjä ovat tehneet tiivistä yhteistyötä viimeisten kuukausien ajan, jotta festarivieraat pääsevät nauttimaan tauon jälkeen musiikin ja yhdessäolon tunnelmasta mahdollisimman vaivattomasti. Myös kaupungin yrittäjät, yhdistykset ja seurat sekä ne kaupunkilaiset, jotka eivät osallistu itse tapahtumaan on huomioitu.

Rockfest näkyy ja kuuluu paitsi lentokentällä myös keskustassa kauppatorilla ja kirjastoaukiolla sekä festarikatuna toimivalla Hämeenkadulla. Kaupunki kutsuu lisäksi kaikkia yrittäjiä pitämään ravintolansa ja liikkeensä auki festaripäivinä kello 2.30 asti, jotta palveluja lentokentältä saapuville olisi viimeisen junan lähtöön saakka. Hyvinkään kaupunkiyhdistys järjestää myös kisan hienoimmasta rockhenkisestä näyteikkunasta, joten Hyvinkää on touko-kesäkuun vaihteessa varsinainen Hevinkää.

Hyvinkään tapahtumakesä alkaa kuitenkin jo ennen Rockfestiä. Vappupäivänä juhlitaan Hyvinkään vappua vapputoreineen, piknikkeineen, puheineen ja kuorolauluineen Hyvinkään kauppatorilla ja sen ympäristössä. Eikä pidä tietenkään unohtaa hyvinkääläistä vappuperinnettä, vappucruisingia. Vapputapahtuman iltapäivä on varattu nuorille lahjakkuuksille, silloin kuullaan muun muassa uraansa aloittelevaa räppäri Feenixiä sekä hyvinkääläisten lauluntekijänuorten yhtyettä Coodia.

Toukokuun puolivälissä, 12.–15.5. hyvinkääläinen raskaan musiikin festivaali, sekä kaupunkimme kansainvälisimmän yleisön keräävä tapahtuma, Steelfest juhlii 10-vuotisjuhliaan Villatehtaalla ja järjestää sen kunniaksi kaikille avoimen, ikärajattoman ja pääsymaksuttoman tapahtuman osana festivaalia sunnuntaina 15.5. Steel & Fire kokoaa Villatehtaalle suomalaisen käsityön huippuosaajia erityisesti taonnan parista.

Helatorstaina 26.5. vietetään puolestaan perinteistä Yhden Päivän Juttu -tapahtumaa, jonka päätapahtuma sijoittuu tänä vuonna Hyvinkään toriterassille ja sen ympäristöön. Toriterassin avajaisia juhlistetaan päivää ennen, keskiviikkona 25.5. Toriterassilla, kaupungin esiintymislavalla, järjestetään kesän aikana runsaasti erilaisia tilaisuuksia klassisen musiikin päiväkonserteista kirjailijavieraisiin, ysäribileistä yhteislauluihin, erilaisiin keikkoihin ja hyvinkääläisten kulttuuriyhdistysten esiintymisiin.

Kesäkuun toisena viikonloppuna Hyvinkäällä onkin sitten todellinen tapahtumien Superviikonloppu, kun Pihkalan pesäpallostadionilla järjestetään Kaija Koon ja Antti Tuiskun tähdittämä Pesisstadion Live -konsertti, Sveitsin maastoissa juostaan 40 vuotta sitten ensimmäisen kerran järjestetty Sveitsin Yöjuoksu, Hypecon kokoaa Villatehtaalle animekulttuurista ja peleistä kiinnostuneita ympäri Suomen ja Karjalaisen Nuorisoliiton ja Suomalaisen Kansantanssin Ystävien yhteinen kesätapahtuma Hoijakka levittäytyy ympäri kaupunkia.

Heinäkuussa päästään puolestaan vihdoin viettämään kaksi kertaa koronan vuoksi siirtynyttä Hyvinkää Soi -tapahtumaa Villatehtaalla. Kahden lavan festivaalilla esiintyy mm. Bonnie Tyler (UK), The

Baseballs (DE), Eppu Normaali ja The Rasmus. Hyvinkää Soi -festivaalin aikana alueella on myös monipuolisesti ruoka- ja juomamyyntipisteitä.

Hyvinkään tapahtumakesän päättää vuosittain elo–syyskuun vaihteessa järjestettävä Red Carpet -festari, joka juhlii kotimaista elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä tällä kertaa 25.–28.8.2022. Festivaaliohjelma pitää sisällään elokuvia, musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia.

Outi_Ruso.jpg

Tässä välissä on toki järjestetty vähintään useita kymmeniä isompia ja pienempiä kesätapahtumia, joista kaikista kertomiseen tila ei tässä riitä, joten tutustuthan myös Hyvinkään sähköiseen tapahtumakalenteriin, jonka linkki on kolumnin lopussa sekä kaikkiin hyvinkääläiskoteihin 27.4. jaettavaan Hyvinkää-lehteen. Kiitos kaupunkimme aktiivisille tapahtumatoimijoille!

Me kaupungilla uskomme, että Hyvinkää on juuri sopivan kokoinen ja näköinen kasvukeskus näille tapahtumille ja sen tapahtumatiimi Suomen huippuja, mitä tulee joustavuuteen, aikataulujen sujuvuuteen ja yhteistyöhön eri toimijoiden kesken. Toivomme, että kaupungin toimialojen saumaton yhteistyö ja työnilo välittyy myös tapahtumien järjestäjille ja sitä kautta niiden kävijöille. Tervetuloa tapahtumiimme kokemaan, kuinka kaikki toimii!

Ja mikäli sinulla on tapahtumaidea, kehittämisehdotus tai haluat olla mukana jossain jo olemassa olevassa tapahtumassa, olethan yhteydessä.

Kaikkien aikojen tapahtumakesää odottaen,

Outi Ruso kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö
outi.ruso@hyvinkaa.fi
0400 929 846

Tutustu Hyvinkään tapahtumiin: tapahtumat.hyvinkaa.fi
Visit Hyvinkää kertoo kaupungista kuvin: www.visithyvinkaa.fi

Tapahtumalinkit:

www.rockfest.fi
www.hyvinkaa.fi/rockfest
www.steelfest.fi
www.hyvinkaankaupunkiyhdistys.fi/torille-hanke
www.stadionlive.fi
www.hyvinkaanjuoksijat.fi/sveitsin-yojuoksu
www.hypecon.net
www.hyvinkaankansantanssijat.fi/hoijakka-2022
www.hyvinkaasoi.fi
www.redcarpetfestari.fi

>> Aiemmat kolumnit

Päivitetty 25.5.2022