Hyvinkää - Hyvästä ylpeä

Keskeinen sijainti tukee elinvoiman kehittymistä ja seudun kilpailukyvyn vahvistumista.

Hyvinkään historia ulottuu yli viidensadan vuoden taakse. Olemme olleet ja olemme nyt, monen reitin risteyskohtana. Sijaitsemme merkittävällä ja kehittyvällä työssäkäynti- ja talousalueella, metropolialueen tuntumassa ja liikenteellisesti pääväylien välissä sekä Suomen kasvukäytävän keskellä. Pääkaupunkiseudun kasvu suuntautuu ylös ja pystymme toiminaan elinkeinoelämän ja ihmisten tulevaisuuden sijaintipaikkana.

Marja Heinimäki

Keskeistä asemaamme kuvaa hyvin se, että tavoitamme enemmän ihmisiä 100 km säteellä, kuin mikään muu alue Suomessa. Lisäksi sijaintimme Uudenmaan ja Hämeen lääninrajalla antaa meille laajan tarkastelunäkökulman ja rikastuttaa monipuolisella kulttuurilla. 

Hyvinkäällä on ainutlaatuisia vahvuuksia. Pystymme tarjoamaan laajat mahdollisuudet, jotka liittyvät elämiseen ja yritysten toimintaedellytyksiin. Alueen henki on kaupunkimaisuudesta huolimatta mukava ja helposti lähestyttävä. Olemme potentiaalisen vaihtoehdon tarjoaja. Keskellä kaikkea saavutettavuutemme on huippuluokkaa, lisäksi kaikki tärkeä on kaupungissamme vartin päässä, joten arki on sujuvaa.

Elävä kaupunkikeskusta, monipuoliset asumismahdollisuudet ja vapaa-ajanpalvelut tekevät kaupungista kiinnostavan. Hyvinkää tarjoaa monipuoliset asumismahdollisuudet tehokkaasta cityasumisesta puutarhamaiseen omakotitaloasumiseen sekä haja-asutusalueen maaseutumaisuuteen. Kaikki hyvien yhteyksien varrella. Opetuksen kielitarjonta on laaja. Hyvinkäällä on mahdollisuus hakea englanninkieliseen ja ruotsinkieliseen perusopetukseen sekä myös päiväkotien varhaiskasvatukseen.

Hyvinkää on kasvava, erityisesti teknologiateollisuuden ja logistiikan toimialueille painottuva alue. Kaupungissa on monipuolinen elinkeinorakenne, laaja verkostomainen toimintaympäristö, laadukkaat peruspalvelut ja aktiivinen elinkeinopolitiikka. Yrityksille alueen toimialarakenne antaa suuntaa ja synergia syntyy toisiaan tukevien toimialojen klusterista.

Elämäntapamuutos ja työn monipaikkaisuus muokkaa kansalaisten elämää. Elinvoimainen kunta herättää kiinnostusta niin asukkaissa kuin yrityksissä.

Vaikutetaan yhdessä

Marja Heinimäki
Toimitusjohtaja,  Managing Director
Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari

>> Aiemmat kolumnit

Päivitetty 26.1.2022