Edullista energiaa Hyvinkään yrityksille

Kuvassa Sanna Kytömäki

Hyvinkäällä lämpö on edullista ja ekologista

Hyvinkää on energiaolosuhteiden näkökulmasta erinomainen paikka yrityksille. Käytännössä jokainen yritys tarvitsee toimintaansa energiaa - vähintään kiinteistön lämmitykseen ja käyttösähköön. Hyvinkäällä lämpö on edullista, verrataan sitä sitten kaukolämmön hintaan muualla Suomessa tai muiden lämmitysratkaisujen kokonaiskustannuksiin. Hyvinkäällä lämmitys on kokonaan omissa käsissä, ja tulevaisuuden energiaratkaisut tehdään hyvinkääläisten parhaaksi. Lämmönhankinnasta 90 % perustuu paikalliseen jätteiden poltosta syntyvään ylijäämälämpöön ja biopohjaiseen energiaan. Loput 10 % tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla - joko maakaasulla tai öljyllä. Teemme hartiavoimin töitä edistääksemme Hyvinkäällä investointihankkeita, joilla loppuosuus fossiilisista polttoaineista saadaan pikaisesti korvattua paikallisesti tuotetulla bio- ja/tai hukkalämpöpohjaisella energialla sekä lämmönvarastointiratkaisuilla.

Hyvinkäällä kaukolämmön hinta on 13 % alle valtakunnallisen keskiarvon ja lähialueen energiayhtiöiden edullisin.

Kokonaisenergiaratkaisuilla energiatehokkuutta

Kiinteistöjen energiaratkaisut monipuolistuvat, ja perinteisten ratkaisuiden rinnalle on kehittynyt uutta teknologiaa, joilla tuotetaan energiaa kattamaan kiinteistön energiankäytön tarpeet. Me autamme hyvinkääläisiä yrityksiä löytämään parhaat ratkaisut energian tehokkaaseen käyttöön – olipa kyseessä sitten sähkön tuottaminen aurinkopaneeleilla tai rakennuksen lämmittäminen lämpöpumppu- tai hybridiratkaisulla. Yrityksen lähtökohtien ja tarpeiden perusteella valitaan kuhunkin tilanteeseen sopivimmat energiaratkaisut.

Olemme kiinnostuneet myös teollisuusprosessista tai kiinteistöstä syntyvän hukkalämmön hyödyntämisestä kaukolämpöverkossa, jolloin yrityksen oma energialasku pienenee, kun ostamme ylimääräisen lämmön.

Kiinteistön älylämmitys on ilmastoteko

Ainutlaatuinen ratkaisumme valvomopalvelu WiRe tekee kiinteistöistä älykkäämpiä. WiRE valvoo ja optimoi tekoälyä hyödyntäen kiinteistön energianhallintaa ja taloteknisten järjestelmien toimintaa. Tällä mahdollistetaan merkittävät säästöt energialaskussa, vikojen nopea paikantaminen sekä terveelliset ja turvalliset sisäilmaolosuhteet.

Palvelemme lämmöllä kaikissa yrityksesi energiatarpeissa,

Sanna Kytömäki
toimitusjohtaja, Hyvinkään Lämpövoima Oy


 

Hyvinkään Lämpövoima Oy on Hyvinkään kaupungin 100 %:sti omistama lämpöyhtiö, jonka päätehtävänä on pitää Hyvinkää lämpimänä edullisesti ja hyödyntäen ekologisia lämmönlähteitä. Yhtiöllä on merkittävä rooli elinvoiman vahvistamisessa Hyvinkään alueella – edullisesta lämmöstä hyötyvät sekä yritykset että Hyvinkään asukkaat. Olemme koko yhtiön historian ajan toimineet lämmitysratkaisujen kehityksessä edelläkävijänä koko Suomessa.

>> Aiemmat kolumnit

Päivitetty 5.7.2022