Tervetuloa kasvavaan ja kehittyvään verkostoomme!

Hyvinkää sijaitsee Etelä-Suomen logistisessa keskipisteessä. Meidät tavoittaa helposti, meiltä on selkeät ja nopeat reitit muualle Suomeen ja kansainvälisille markkinoille.

Metropolialueella ja Kehä III:lla sijaitsee elinkeinoelämän suurimpia keskittymiä, ne ovat alle 30 minuutin päässä. Kotimaan logistinen solmukohta sijaitsee Hyvinkäällä; Helsinki-Tampere ja Helsinki-Lahti moottoriteiden läheisyys sekä näiden logististen valtaväylien väliin sijoittuu yhdistävä Hanko -Porvoo kehätie, Kehä V. Ne rajaavat Hyvinkään mukavasti alueeksi, josta pääsee ja jonne pääsee vaivatta.

Kehä V, eli Hangosta Porvooseen kulkeva valtatie 25, on tulevaisuuden kehittyvä väylä, joka tarjoaa Hyvinkäälle sijoittuville yrityksille reitin myös länteen ja itään. Valtatie 25 tavoittaa Hangon ja Kotka-Haminan kansainväliset satamat. Ne tukevat hyvin Hyvinkään lähisatamien, Helsingin ja Vuosaaren, palveluita ja tarjoavat kansainvälisiä kuljetusreittejä Hyvinkäältä maailmalle. Myös rautatie ja tavaralastauksen mahdollisuus tukevat yritysten toimintaedellytyksiä. Pian saamme Hyvinkää-Hanko -radan myös sähköistyksen alle. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentokenttä on lähellä, se saavutetaan Hyvinkäältä 30 minuutissa.

Hyvinkään sijaitsee logistisesti lähellä Metropolin kasvua ja dynamiikkaa, elinkeinoelämällä ja uusilla yrityksillä on loistavat mahdollisuudet kehittyä. Olemme Uudenmaan työpaikkaomavaraisuudessa kolmanneksi paras kaupunki, sitten Helsingin ja Vantaan.

Keskeistä elinkeinojen kehittymiselle, logistisen sijainnin lisäksi, on työvoiman saavutettavuus laajalla tunnin työssäkäyntialueella. Työntekijöiden on helppo kulkea niin autoilla kuin raiteilla. Meidät tavoittaa loistavasti Tampereen-Helsingin-Lahden-Porvoon-Lohjan muodostaman tunnin työssäkäynnin ympyrän keskeltä.

Osaavan työvoiman saatavuutta tukee sijaintimme yliopistokaupunkien, Helsingin ja Tampereen välissä, sekä useamman ammattikorkeakoulun ja toisen asteen oppilaitoksen läheisyydessä. Näistä Laurea (AMK) ja Hyria (toinen aste) sijaitsevat Hyvinkään keskustassa. Yhteistyö lähioppilaitosten kanssa elinvoiman tukemiseksi ja osaavan työvoiman saamiseksi on Hyvinkäällä kehittämiskohteena. Lisäksi tiivis yhteistyö yritysten kanssa on meille tärkeää.

Olemme Hyvinkäällä yrityksiä varten. Haluamme mahdollistaa hyvät olosuhteet sijoittua Hyvinkäälle ja kehittyä Hyvinkäällä.

Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, haluamme auttaa yritystänne! Uudet yritykset, tiedustelkaa rohkeasti Hyvinkään yritystonttitarjontaa ja kertokaa niihin liittyviä toiveitanne.

Yhteistyöterveisin Johanna Luukkonen, kaupunginjohtajakaupunginjohtaja Johanna Luukkonen

Päivitetty 26.1.2022