Yrittäjät arvioivat Hyvinkään parantaneen yritysyhteistyössä

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri-kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. 

Järjestyksessään 11. Kuntabarometri-kysely (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristokysely) toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa 12.2.–8.4.2024 sähköposti-informoituna internet-kyselynä. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 9 627 yrittäjää. 

Suomen kunnat on tutkimuksessa jaettu kolmeen kokoluokkaan. Suurten, yli 50 000 asukkaan ja keskikokoisten (10 000–50 000) asukkaan kuntien ykköset ovat jo viidennen kerran samat, suurten sarjan ykkönen on Seinäjoki Etelä-Pohjanmaalta ja keskikokoisten ykkönen on Lieto Varsinais-Suomesta. Pienimpien, alle 10 000 asukkaan kuntien ykkönen on Vieremä Pohjois-Savosta. 

Uudenmaan Yrittäjät ry:n alueella Hyvinkää sijoittui omassa sarjassaan toiseksi Mäntsälän jälkeen. Hyvinkään kokonaisarvosana on 3,34 ja se nousi edelliseen tutkimukseen verrattuna 0,51:lla. Kokonsa puolesta Hyvinkää on asukasluvultaan keskisuurten kaupunkien joukossa yksi suurimmista ja mikäli Hyvinkää olisi arvioitu suurten kaupunkien sarjassa, olisi sijoitus olisi ollut Seinäjoen jälkeen koko maassa toinen. Hyvinkään sijoitus omassa sarjassaan on valtakunnallisesti 22. Yleinen trendi näyttää olevan, että pienet kunnat saavat suuria paremman arvion vastaajilta.  

Lue lisää: Kuntabarometri (taloustutkimus.fi) 

Lisätietoja:

elinkeinopäällikkö Jyrki Käki,
jyrki.kaki@hyvinkaa.fi, 040 330 6014 

Päivitetty 22.5.2024