Maahanmuuttajille

Opisto järjestää lukutaitokoulutusta sekä kaikille avoimia suomenkielen kursseja.

Lukutaitokoulutus

Hyvinkään Opistossa käynnistyi keväällä 2018 lukutaitokoulutus, jonka tavoitteena on suomen kielen suullisten ja kirjallisten perustaitojen saavuttaminen. Lukutaidon koulutus on rajattu kotoutumisajalla oleville maahanmuuttajille, joiden kotoutumissuunnitelmaan kyseinen koulutus on kirjattu.

Lukuvuonna 2021-2022 Hyvinkään Opistossa toimii kaksi lukutaidon ryhmää. Ryhmät on suunnattu työikäisille ja sitä vanhemmille maahanmuuttajille. Opetuksen viikkotuntimäärä on 20 oppituntia, joista kontaktiopetusta on vähintään 15 oppituntia viikossa, neljänä päivänä viikossa. Lisäksi avoimen päivähoidon tiloissa toimii kotivanhempien ryhmä. Kurssin ajaksi lapsille on järjestetty lastenhoito yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa. Kotivanhempien ryhmä tapaa kahdesti viikossa kahden oppitunnin ajan.

Lukutaitoryhmien opettajat

Kristiina Kass
040 670 1380
kristiina.kass@edu.hyvinkaa.fi

  • jatkavien ryhmä ja kotivanhempien ryhmä


Laura Saari
040 719 8432
laura.saari@edu.hyvinkaa.fi

  • alkavien ryhmä

Opiston avoimet suomen kielen kurssit

Hyvinkään Opistossa on tarjolla kaikille avoimia suomen kielen kursseja. Kurssit järjestetään pääsääntöisesti ilta-aikaan. Kurssien laajuus on 24–48 oppituntia kurssista riippuen.

Suomen kielen kurssit on suunniteltu niin, että opiskelija pystyy opiskelemaan suomen kieltä alkeistasolta asti. Ennen ilmoittautumista jokaisen ilmoittautujan olisi hyvä tarkistaa kurssin taso joko kurssikuvauksesta tai kielten vastuuopettajalta.

Ilmoittautumiset suomen kursseille, kuten muillekin Hyvinkään Opiston kursseille, ovat sitovia.

Päivitetty 29.10.2021