VALOKOHTEET 2021

28.10.–31.10.2021 klo 18–22

* Vuoden 2021 valokohteista vielä nähtävillä olevat valotaideteokset syttyvät päivittäin 1.–7.11. hämärän tullen.


4. HYVINKÄÄ

Kirkonmäki, Hämeenkatu 16

Täällä taas – odotettu suosikki tekee paluun! Paikkana edellisen Halon kiistattomalla lempparikohteella on tällä kertaa Kirkonmäen Hämeenkadun puoleinen rinne. Viime kerralla Hyvinkää Caravanin lahjoittamat valokirjaimet heräsivät henkiin Hyvinkään Sähkön kunnostamina ja tänä syksynä kyltti on saanut uudet tassut Hyvinkään kaupungin varikolla; niillä kelpaa jälleen poseerata potreteissa. Kuvaa siis itsesi ja jaa otos someen #hyvinkaanhalo!


5. TOIVON KIPINÄ

Omenapuukuja kirjastoaukion ja Hyvinkään torin välissä

Toivo – mitä se merkitsee sinulle? Mikä on se pieni kipinä, joka auttaa ylläpitämään toivoa vaikeinakin aikoina? Omenapuukuja herää Haloon hyvinkääläisen kuvataiteilija Sini Suodenjoen yhteisöllisen taideteoksen ja Sun Effectsin valo-ohjelmien myötä. Omenapuukujan puunrungot on puettu heijastinnauhavyöttein, joihin on kirjoitettu käsin hyvinkääläisten lähettämiä tekstejä toivosta. Valon osuessa vyötteisiin heijastuvat ne pimeässä muodostaen näyttävän kokonaisuuden, jonka syvempi merkitys selviää, kun nauhojen tekstejä tutkii lähempää.


10. UUTEEN MAAILMAAN

Vanhankirkonsilta Hyvinkäänkadulta Hangonsiltaan

* Vanhankirkonsillan historiaan voi edelleen tutustua iltavalaistuksessaankin, vaikka tapahtuman aikainen ääni-installaatio on jo sammunut.


11. HALOPUUTARHA

Kerkkolankatu 35

Hyvinkään Lämpövoiman Sahanmäen lämpökeskus viettää 40-vuotissyntymäpäiviään! Merkkivuotta juhlistetaan Hyvinkään Halo -valotapahtuman aikana, kun konttorin edessä oleva puutarha puetaan juhlavalaistukseen. Rakennuksen sisäänkäynnin vieressä on samalla mahdollisuus tutustua Lämpövoiman historian virstanpylväisiin. Hyvinkään Lämpövoiman Helix-LED-valoin valaistun Halopuutarhan on suunnitellut ja toteuttanut RMC Light & Sound Oy.

Päivitetty 28.4.2022