Hyvinkään Halo sammuttaa valot

Jo jokseenkin hyvinkääläiseksi syysperinteeksi muotoutunutta Hyvinkään Halo -valotapahtumaa ei tänä syksynä järjestetä. Tapahtuma kesti tiukat koronavuodet poikkeusjärjestelyineen, mutta neljännen Halon kohdalle osunut energiakriisi heijastui osaltaan valmisteluihin niin, että järjestäjät päättivät perua marraskuun alkuun suunnitellun tapahtuman.

Halon valmisteluissa oli jo huomioitu energiansäästö tapahtuma-aikaa lyhentämällä, kohteita vähentämällä ja energiatietoutta lisääviä oheistapahtumia suunnittelemalla, mutta lopulta ohjelmajulkistuksen kynnyksellä epävarmuus lopullisesta tapahtumakokonaisuudesta kallisti ratkaisun perumisen kannalle.

- Vaikka koko tapahtuman arvioitiinkin vievän sähköä ainoastaan muutaman kaupungin katuvalaistukseen käytetyn minuutin verran, tulimme lopulta siihen tulokseen, että paremman esimerkin annamme valot sammuttamalla kuin sytyttämällä, kertoo kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso.

Aiempina vuosina tuhansittain osallistujia kerännyt tapahtuma olisi lisäksi kuluttanut energiaa muutenkin kuin kohdevalaistusten verran; osallistujien liikkumiseen, digilaitteiden käyttöön ja muuhun tapahtuman valmisteluun kuluva energia jää nyt perumisen myötä säästöön.

Talvesta näyttää tulevan poikkeuksellinen ja energiatietoutta on jaossa paljon. Jokainen voi osaltaan vaikuttaa energian kulutuksen kuormittavuuteen – yhdellä lauantaisaunan lämmittämättä jättämisellä voi kuitata aika monta tuntia LED-tähtivalosarjan loistoa. Kaikesta ei siis tarvitse luopua, vaan valintoja tekemällä voi hyvillä mielin nauttia vaikkapa kausivaloista.

Lisätietoja: Outi Ruso, outi.ruso@hyvinkaa.fi 


kyltti varastossa.jpg

Päivitetty 7.10.2022