Brasserie SLO Room

Hyvinkääläissyntyiset kaksosveljekset Jaakko ja Kalle Hämäläinen kertovat, että jo 2000-luvun alussa olivat miettineet, että tässä liiketilassa olisi paras paikka ravintolalle.  

yritystarinoita

Brasserie SLO Room teki kahden veljeksen unelmasta totta

Hyvinkään ydinkeskusta sai viime kesänä uuden ravintolan, kun Jaakko ja Kalle Hämäläinen avasivat Hämeen- ja Kauppalankadun kulmaan Brasserie SLO Roomin.

Hyvinkääläissyntyiset kaksosveljekset omaavat varsin pitkän kokemuksen ravintola-alalta. Jaakko tarjoilupuolelta ja Kalle on toiminut keittiömestarina.

Koronan sulkiessa ravintolat veljekset eivät jääneet toimettomiksi. He hankkivat Taco-kärryt. Sitä ruokaa pystyi myymään ulkotiloissa.

Myöhemmin Hämäläisillä oli myös Taco-ravintola Järvenpäässä.

– Kun siihen liiketilaan oli tulossa suuri remontti, niin päätimme toteuttaa suuren haaveemme ja perustaa ravintolan kotikaupunkiimme, Jaakko kertoo.

"Jaakko ja Kalle Hämäläinen uskovat vahvasti ravintolansa tulevaisuuteen. Asiakkailta tuleva hyvä palaute auttaa jaksamaan."

Veljekset olivat jo 2000-luvun alussa kävelleet liiketilan ohi ja miettineet, että siinä olisi Hyvinkään paras paikka ravintolalla. Siihen tullaan omalla konseptilla, kunhan aika on oikea.

– Tuolloin kyseisessä liiketilassa toimi kahvila. Meille oli kuitenkin selvää, että haluamme pyörittää kunnon ruokaravintolaa.

Rennolla asenteella hyvää ruokaa

Viime kesäkuussa avattu Brasserie SLO Room ei yritä olla liian fiini. Se houkuttelee kaikenlaisia asiakkaita konstailemattomuudella. Sitä ei kuitenkaan tehdä laadusta tinkien.

– Meidän ideamme on olla rennon brittiläistyyppinen paikka, jonka keittiössä on kuitenkin vahvoja ranskalaisia vaikutteita. Teemme sellaisia annoksia, joista itsekin pitäisimme. Toivomme, että sitten muutkin tykkäävät, Jaakko hymyilee.

Buffetista SLO Room haluaa pysyä tiukasti irti. Ensinnäkin noutopöydistä jää todella paljon hävikkiä.

– Meillä tehdään myös paljon pastoja ja risottoja. Ne eivät oikein toimi lämpöhauteessa, Kalle huomauttaa.

Hämäläiset eivät korostaa vanhaa ajattelua, jonka mukaan ruoka- ja juomaravintolat ovat erikseen.

– Meille voi totta kai tulla vain oluelle tai viinilasilliselle.

brasseriaSLO

Alakerta tuo paljon uusia mahdollisuuksia

Hämäläiset eivät halua pysähtyä paikalleen. Parhaillaan veljekset remontoivat ravintolan alakertaa. Valmista pitäisi olla kevään aikana.

Laajennus antaa mahdollisuuksia nostaa Brasserie SLO Roomin toiminta seuraavalle tasolle.

– Olemme suunnitelleet alakertaan erilaisiin tarkoituksiin sopivaa kabinettia. Sellaista on jo kyseltykin.

"Emme olisi tätä paikkaa Hyvinkäälle perustaneet, jos paikkakunnan noste ei juuri nyt olisi näin hyvä".

Pieni lava puolestaan mahdollistaa monenlaisen kulttuuritoiminnan. Isoja bändejä ei paikkaan tietenkään mahdu.

– Lavalla voisi toimia hyvin esimerkiksi trubaduuriduo tai stand up -komiikka. Alakerrassa voitaisiin pitää myös urheilutapahtumien yhteisöllisiä kisastudioita, Jaakko visioi.

Ravintoloitsijaveljekset kuuntelevat herkällä korvalla muiden toimijoiden ehdotuksia yhteistyöstä. Kaikkien yhteinen etu on saada Hyvinkään keskustaan lisää menoa ja kävijöitä.

– Meillä on kokemusta olla mukana erilaisissa tapahtumissa. Muun muassa Hyvinkään Kulttuuriterassilla olemme järjestäneet taconsyöntikilpailut.

Hyvinkään kaupungin kanssa uudehko ravintola ei ole vielä tehnyt juurikaan yhteistyötä, mutta siihenkin on luonnollisesti valmiutta.

– Kaupungin väkeä on ilahduttavan paljon käynyt meillä syömässä, Jaakko kiittää.

Paikkakunnan noste auttaa

Monissa kaupungeissa työskennelleet Hämäläiset ymmärtävät hyvin sen, että Hyvinkää on kaupunkina keskisuuri.

Illallisasiakkaiden löytäminen arki-iltoihin ei ole yhtä helppoa kuin esimerkiksi Helsingissä.

– Viikonloppuisin meillä on usein täyttä ja arki-illatkin vetivät ihan hyvin väkeä esimerkiksi loppukesällä, Kalle sanoo.

"Meillä on kokemusta olla mukana erilaisissa tapahtumissa. Muun muassa Hyvinkään Kulttuuriterassilla olemme järjestäneet taconsyöntikilpailut".

Mahdollisuuksia pienimuotoiseen ravintolakortteliin luo aivan naapurissa sijaitseva 2Puuta Bistro & Bar.

– Terassiemme osalta voisimme tehdä jo tulevana kesänä jotakin yhteistoimintaa.

Kaiken kaikkiaan Jaakko ja Kalle Hämäläinen uskovat vahvasti ravintolansa tulevaisuuteen. Asiakkailta tuleva hyvä palaute auttaa jaksamaan.

He ovat valmiita työskentelemään pitkäjänteisesti unelmansa eteen.

– Emme olisi tätä paikkaa Hyvinkäälle perustaneet, jos paikkakunnan noste ei juuri nyt olisi näin hyvä, miehet summaavat.

Jaakko ja Kalle Hämäläinen
Jaakko ja Kalle Hämäläinen

Kotisivut: sloroom.fi/

Teksti: Vesa Keinonen, kuvat Vesa Keinonen


#elinvoimainen #elämyskaupunki #businesshyvinkää #yritystarinoita @Hyvinkääncity

>> Lisää yritystarinoita

 

Päivitetty 12.2.2024