Koronainfoa yrityksille

Yksinyrittäjän korona-avustuksen tuki Hyvinkäällä on päättynyt.

Lähes 400 yksinyrittäjää sai koronatukea Hyvinkäällä

Työ-ja elinkeinoministeriö

TEM:n sivuille on koottu laaja tietopaketti ja linkkejä toimintaohjeista yrityksille koronavirustilanteessa.

Yritysten kustannustuen toinen hakukierros on käynnissä. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.

Tukea haetaan valtiokonttorista, hakukriteerit ja -ohjeet valtiokonttorin kotisivuilta. Linkki valtiokonttorin sivuille

Yrityksen kehittämisavustusten väliaikaisia muutoksia jatketaan 30.6.2021 asti. Valtioneuvosto on 30.12.2020 antamallaan asetuksella jatkanut aiemmin syksyllä valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annettuun valtioneuvoston asetukseen tehtyjen väliaikaisten muutosten voimassaoloa.. Lue lisää

Tutustu ministeriön ohjeisiin yrityksille. TEMin aineistoon tästä.

TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

TE-palveluiden sivuilla on tietoa liittyen lomautuksiin, starttirahaan, yrittäjän työttömyysturvaan ja työsopimuslain muutoksista irtisanomisiin liittyen. TE-palveluiden sivuille tästä .

YritysVoimala Oy - kontaktisi neuvontapalveluihin

Yritykset voivat saada apua ja nopeita neuvoja koronaepidemian aikana muun muassa talousalueen kuntien omistamasta YritysVoimala Oy:sta. Mikäli sinulla on näköpiirissä ongelmia yrityksen kassan tai lainojen maksun kanssa tai mietit miten selvitä kriisistä mahdollisimman joustavasti, YritysVoimala tarjoaa nopeaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä. Päivystävä kriisipuhelin arkisin 9-16 p. 010 322 2500.

TechVilla Oy – neuvoja teollisuuden ja logistiikan alan yrityksille

Myös hyvinkääläinen Teknologiakeskus TechVilla Oy tarjoaa alueen yrityksille neuvontaa ja käytännön apua poikkeustilanteesta selviämiseksi. TechVillalla on erityisosaamista teollisuuden ja logistiikan toimialojen yritystoiminnasta.

Onko yritykselläsi rekrytointitarpeita?

Koronaepidemia vaikuttaa kaikkiin toimialoihin, mutta eri tavalla. Joillakin toimialoilla työtä ei riitä kaikille kun taas toisilla voi ilmetä jopa työvoimapulaa, esimerkiksi logistiikan ja kuljetuksen aloilla muuttunut tilanne voi tuoda haasteita myös työvoiman riittävyyteen. Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut on yksi kanava avun hakemiseen, työllisyyspalveluiden asiakkaista voi löytyä tekijöitä yritysten tarpeisiin.

Tästä pääset webropol-kyselyyn, jolla kartoitetaan mahdollisia rekrytointitarpeita, kyselyyn vastaaminen kestää muutaman minuutin. Työllisyyspalvelujen henkilökunta ottaa sinuun pyytäessäsi yhteyttä.

Hyvinkään kaupungin elinkeinotoimi

Ota meihin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää, mikäli me emme pysty auttamaan, ohjaamme sinut avun piiriin.

Päivitetty 24.5.2021