Koronainfoa yrityksille

Hyvinkään kaupunki yhteistyökumppaneineen tekee parhaansa, jotta koronaepidemian vaikutukset yrityksiin jäisivät mahdollisimman pieniksi. Voit olla yhteydessä kaupungin elinkeinotoimeen, YritysVoimala Oy:n tai muihin toimijoihin neuvoja tarvitessasi. Ohjaamme sinut tarvittaessa oikeaan osoitteeseen! Jos epäröit, kannattaako tukea anoa, niin kysymällä asia selviää. 

Suorat avustukset

Yksinyrittäjän korona-avustuksen tuki Hyvinkäällä, haku on auki

 • päätoimisille yksinyrittäjälle, tuki: 2000 euroa ja sitä myönnetään toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen
 • lisätietoja, kysymyksiä sekä vastauksia yksinyrittäjän tuesta on koottu TEM:n sivuille, tutustu tästä
 • kaupungin kotisivuilta löytyviin ohjeisiin, lisätietoihin ja tukihakemuslomakkeelle pääset tästä

Pienyrittäjän tuki, yrityksessä työskentelee enintään 5 henkilöä (ml. yrittäjä)

 • tilanneanalyysin tekemiseen: tuki enintään 10.000 euroa tai kehittämistoimenpiteisiin: tuki enintään 100.000 euroa, tukitaso molemmissa 80% - haetaan ELY-keskuksesta, lisätietoja ja hakulomakkeelle tästä.

PK-yrityksen tuki, yrityksessä työskentelee 6-250 henkilöä (ml. yrittäjät) ja Midcap-yritykset (liikevaihto max. n. 300 Meur/v)

 • Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 10 000 euroa tai kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 100 000 euroa - haetaan Business Finlandista, lisätietoja ja hakulomakkeelle tästä.

Pääomasijoitus

Valtion pääaomasijoitusyhtiö Tesin rahoitusohjelma

 • Tesi rahoittaa ohjelmasta keskisuuria yrityksiä, joilla on merkittävää työllisyysvaikutusta ja liikevaihtoa Suomessa
 • Vakautusrahoitusta voi hakea Tesin verkkosivujen kautta ti 14.4.2020 alkaen. Tesi julkaisee silloin tarkemmat tiedot ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta. Tesi tekee sijoitusprosessin aikana yrityksistä liiketoiminta-arvion, jolla se varmistaa yrityksen soveltuvuuden ohjelmaan - lisätietoja Tesin sivuilta.

Laina

 • Suorien tukien lisäksi valtion erityisrahoittaja Finnvera takaa pankkien yrityksille myöntämiä lainoja
 • lisätietoja Finnveran sivuilta

TE-palvelut yrittäjille ja työnantajille - yrittäjän työttömyysturva ja lomautukset

 • Yrittäjille määräaikainen oikeus työmarkkinatukeen, lisätietoja ja toimintaohjeita Kelan tiedotteessa
 • muutoksia työsopimuslakiin irtisanomisista ja informaatiota lomautuksista, lisätietoja tästä.

YritysVoimala Oy - kontaktisi neuvontapalveluihin

Yritykset voivat saada apua ja nopeita neuvoja koronaepidemian aikana muun muassa talousalueen kuntien omistamasta YritysVoimala Oy:sta. Mikäli sinulla on näköpiirissä ongelmia yrityksen kassan tai lainojen maksun kanssa tai mietit miten selvitä kriisistä mahdollisimman joustavasti, YritysVoimala tarjoaa nopeaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä. Päivystävä kriisipuhelin arkisin 9-16 p. 010 322 2500.

TechVilla Oy – neuvoja teollisuuden ja logistiikan alan yrityksille

Myös hyvinkääläinen Teknologiakeskus TechVilla Oy tarjoaa alueen yrityksille neuvontaa ja käytännön apua poikkeustilanteesta selviämiseksi. TechVillalla on erityisosaamista teollisuuden ja logistiikan toimialojen yritystoiminnasta.

Onko yritykselläsi rekrytointitarpeita?

Koronaepidemia vaikuttaa kaikkiin toimialoihin, mutta eri tavalla. Joillakin toimialoilla työtä ei riitä kaikille kun taas toisilla voi ilmetä jopa työvoimapulaa, esimerkiksi logistiikan ja kuljetuksen aloilla muuttunut tilanne voi tuoda haasteita myös työvoiman riittävyyteen. Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut on yksi kanava avun hakemiseen, työllisyyspalveluiden asiakkaista voi löytyä tekijöitä yritysten tarpeisiin.

Tästä pääset webropol-kyselyyn, jolla kartoitetaan mahdollisia rekrytointitarpeita, kyselyyn vastaaminen kestää muutaman minuutin. Työllisyyspalvelujen henkilökunta ottaa sinuun pyytäessäsi yhteyttä.

Hyvinkään kaupungin elinkeinotoimi

Ota meihin yhteyttä, jos me emme pysty auttamaan, ohjaamme sinut avun piiriin.

Työ-ja elinkeinoministeriö

TEM:n sivuille on koottu laaja tietopaketti ja linkkejä toimintaohjeista yrityksille koronavirustilanteessa. Tutustu tästä.

Rahoitushaku yrityksen koon mukaan

Kuva rahoituksesta

Kuva rahoitusmahdollisuuksista

  Päivitetty 16.4.2020 Tulosta