Hyvinkää Soi -festari on vuoden 2020 tapahtumakesän uutuus – kaupungin tapahtumat ovat tutkitusti pidettyjä

Hyvinkään vuoden 2020 tapahtumakesässä on luvassa uusia käänteitä Hyvinkää Soi -kaupunkifestivaalin rantautuessa 17.–18.7.2020 Hyvinkään Villatehtaalle. Ensi vuoden toukokuussa järjestettävä Steelfest, heinäkuussa järjestettävä Hyvinkää Soi ja elokuussa järjestettävä Red Carpet -elokuvajuhla takaavat erinomaiset puitteet viettää kesää Hyvinkäällä.

Upouudessa Hyvinkää Soi -tapahtumassa tullaan näkemään kotimaisia huippuesiintyjiä kahden päivän ajan. RH Entertainment Oy:n järjestämä festarin ohjelma julkistetaan marras-joulukuun vaiheessa, jo nyt on tiedossa, että kumpanakin päivänä on luvassa viisi eri artistia tai bändiä.

Tapahtumat Hyvinkään valttikortti

Hyvinkää on jo useamman vuoden ajan tullut tunnetuksi kattavasta tapahtumatarjonnastaan ja määrän lisäksi myös laatu on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa kohdallaan, ilmenee kolmesta kesällä 2019 toteutetusta kyselytutkimuksesta.

-  Teetimme menneen kesän tapahtumista Steelfestistä, Rockfestistä ja Red Carpetista kävijätutkimukset Sponsor Insghtin toteuttamana. Kaikkien kolmen tapahtuman kyselytulokset antavat vahvaa osviittaa siitä, että valitsemamme tie panostaa tapahtumiin Hyvinkäällä saa vastakaikua myös yleisöltä, sanoo Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

- Kaikki tapahtumat saivat tutkimuksissa varsin hyviä arvosanoja osallistujilta. Etenkin olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan sellaiset puitteet tapahtumajärjestäjille, että oli tapahtuma mikä tahansa, on mahdollista saada kävijöiltä arvio, jonka mukaan tyytyväisyys tapahtumakokonaisuudesta oli yli 90 %, sanoo kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen. 

Kesän 2019 tapahtuman erittäin tai melko hyväksi arvioi 94 % Rockfestin kävijöistä, 94 % Red Carpetin kävijöistä ja 98 % Steelfestin kävijöistä. Eri tapahtumien kyselyihin vastanneiden vastaajamäärät vaihtelivat 595-1468 vastaajan välillä, osa vastauksista kerättiin sosiaalisen median kautta, osa sähköpostilinkkinä lipun ostaneille. Arvioita annettiin viiden vaihtoehdon asteikolla, joka ääripäinä olivat ”erittäin huono” - ”erittäin hyvä”.

-  Lisäksi erittäin tai melko tyytyväisten osuus tapahtuman tunnelmaan Hyvinkäällä oli vaikuttava, Red Carpetin kävijöistä 93 %, Steelfestin kävijöistä 96 % ja Rockfestin kävijöstä 96 % pitivät tunnelmaa erittäin tai melko hyvänä, lisää Raatikainen.

Kyselyihin vastanneet kävijät arvioivat myös omaa rahankäyttöään Hyvinkäällä. Arvioon sisältyi sekä yöpymiskustannuksia, tapahtuma-alueen ja lippujen kustannuksia sekä muita ostoja Hyvinkään kaupungin alueella. Kaikissa kolmessa tapahtumassa kävijät käyttivät kyselyn perusteella yhteensä Hyvinkäällä noin yksitoista miljoonaa euroa, josta noin kolme miljoonaa euroa muualla kuin tapahtuma-alueella.

Hyvinkään lentokenttä tarjoaa erinomaisen paikan tapahtumille ja suurkonserteille

Hyvinkään keskustassa sijaitseva Villatehtaan alue on suosittu ja helposti saavutettavissa oleva tapahtuma- ja konserttialue, mutta sen lisäksi kaupungissa voi myös järjestää tapahtumia astetta suuremmassa mittakaavassa lentokentällä.

-  Kaupungin keskustan kupeessa sijaitseva Hyvinkään lentokenttä ja logistisesti erinomainen sijaintimme keskellä Etelä-Suomea tarjoaa todistetusti hyvät puitteet järjestää suurtapahtumia Hyvinkäällä, arvioi Pentti Halonen.

-  Lentokenttämme etuja tapahtumapaikkana on myös se, että se sijaitsee soraharjulla, joka ei mene mutavelliksi kovemmallakaan sadekelillä, jos sellainen sattuisi Suomen kesässä kohdalla osumaan, sanoo Outi Raatikainen.

Hyvinkään lentokentän alue on noin 100 hehtaarin laajuinen ja alueelle pääsee kulkemaan sujuvasti kaikista ilmansuunnasta niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin autolla.

-  Tämä helpottaa merkittävästi logistiikkaa suurten tapahtumien järjestämisessä, toteaa Raatikainen.

Viime vuosina kaupunki on myös investoinut kentälle vesi- ja viemärijärjestelmät ja lisäksi kentän päällyste on uusittu keväällä 2019 kenttää hallinnoivan Hyvinkään Ilmailukerhon toimesta. Kaupunki tarjoaa yhden luukun periaatteella apua tapahtumajärjestäjille Hyvinkäällä järjestettävistä tapahtumista.

-  Kaksi vuotta Hyvinkäällä ollut Rockfest siirtyy omistajavaihdoksen myötä ensi kesäksi toiselle paikkakunnalle ja näin ollen Hyvinkään lentokentällä avautuu mahdollisuus järjestää 1–2 muuta konserttia ensi kesänä. Olemme jo käynnistäneet neuvottelut muutaman tahon kanssa, sanoo Pentti Halonen.

Lisätietoja

  • sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen, p. 040 704 9901
  • kulttuuri- ja tapahtumatumapäällikkö Outi Raatikainen, p. 040 092 9846

LIITE
Kyselytuloksia Hyvinkään kesän 2019 tapahtumista

Päivitetty 7.11.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ