Hyvinkään kaupunkipyörät käyttöön maanantaina - pyörät kaupunkikuvassa syksyyn asti

Hyvinkään kaksivuotinen yhteiskäyttöpyöräkokeilu pyörähtää käyntiin vapun jälkeen. Ensimmäisenä kesänä käytössä on 65 pyörää sijoitettuna 20 pyöräasemalle ympäri kaupunkia.

Hyvinkään kaksivuotinen yhteiskäyttöpyöräkokeilu pyörähtää käyntiin vapun jälkeen. Pilotoinnin tarkoituksena on lisätä kestävien kulkumuotojen osuutta Hyvinkään kaupunkiliikenteessä ja näin tukea Hyvinkään kaupungin asettamia liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteita.

Ensimmäisenä kesänä käytössä on 65 pyörää sijoitettuna 20 pyöräasemalle ympäri kaupunkia. Kullakin pyörällä on oma hyvinkääläinen lempinimi. Pyörät ovat käytettävissä toukokuun alusta loka-marraskuun vaihteeseen.

- Ensivaiheessa pyörät ovat käytössä vain kesäkeleillä. Kokeilun laajentamisesta talvikaudelle ei ole tehty vielä päätöksiä, kertoo liikenneinsinööri Kimmo Kiuru.

- Hyvinkäältä löytyy yhteensä 250 km pyöräteitä. Kaupunkipyörät ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu lyhyisiin, kaupungin sisällä tapahtuviin pyöräilymatkoihin. Niillä voi lähteä tutustumaan asiointi- ja työmatkojen ohella esimerkiksi kaupungin nähtävyyksiin Kotikaupunki tutuksi -karttojen opastuksella.

Kaupunkipyörissä on erilaisia mainosteippauksia, osassa pyöristä mainostetaan kaupungin nettisivuja, jotka ohjaavat palveluihin, joihin on helppo ja mukava mennä pyörällä. Mainosteippauksissa ovat esillä www.hyvinkaa.fi/pyoraily, www.hyvinkaa.fi/ulkoilu, http://tapahtumat.hyvinkaa.fi-verkkosivut sekä hashtag #hyvinliikkuu.

Pyörän vuokraus tapahtuu kännykkään ladattavan Donkey Republic -sovelluksen avulla. Sovellukseen rekisteröidytään maksukortin avulla.Pyörän voi vuokrata joko kerta-, kuukausi- tai kausimaksulla. Kuukausi- sekä kausimaksuilla voi käyttää kaikkia Suomessa toimivia avoimia Donkey Republic -järjestelmiä.

Järjestelmä on Hyvinkään lisäksi käytössä seuraavilla paikkakunnilla kaudella 2020: Hamina, Iisalmi, Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Mäntsälä, Porvoo ja Riihimäki.

Pyöräasemat kartalla 2020.Kaupunkipyöräasemat kartalla 2020

 

Faktalaatikko:

Lisätietoja kaupunkipyörien hinnoittelusta: www.kaakau.fi.

Kaupunkipyörä on epidemia-aikaan hyvä vaihtoehto joukkoliikenteelle. Kaakau kiinnittää erityistä huomiota kaupunkipyörien kosketuspintojen puhdistukseen.

Muista seuraavat varotoimenpiteet:

  • Käytä hanskoja
  • Huolehdi käsien hygieniasta
  • Pidä etäisyys muihin kulkijoihin
  • Desinfioi puhelimesi päivittäin
Päivitetty 4.5.2020