Jättipalsamitalkoot

Jättipalsamitalkoot pidettiin ti 28.7. Talkoisiin osallistui kaiken kaikkiaan yli 30 henkilöä

Talkoisiin osallistui kaiken kaikkiaan yli 30 hlö (Ympäristönsuojeluyhdistyksen talkoissa Sveitsissä oli 10 hlö ja kaupungin yleisissä talkoissa 21 hlö). Palsameita torjuttiin yleisissä talkoissa Kehrääjänpuiston, Värimestarinpuiston, Tehtaansuon ja Sillankorvankadun alueilla, sekä tietysti Sveitsissä Hyysyn porukan toimesta. Rääkänpään – Tehtaansuon alueelta saatiin pois yli 60 säkkiä palsamia! Sveitsissä on ympäristönsuojeluyhdistys torjunut palsamia jo useamman vuoden ajan paitsi kitkemällä myös näivettämällä sitä. Alueet ovat pienentyneet hienosti!  

Tässä yhteydessä voisi kiittää myös niitä kaupunkilaisia, jotka ovat pitäneet omatoimitalkoita jo pitkin kesää. Värimestarinkaaren alueella on kitketty palsamia hurjat määrät asukkaan / asukkaiden toimesta, ihan ilman virallisia talkoita! Samoin Vehkojalla Metsäpuron alueella on pidetty kurissa jo aiempina vuosina kitkemällä pienenemään saadut kasvustot. Kiitos aktiivisille kuntalaisille talkoopanoksestanne!

Jättipalsamia saa kaupungin alueilta kitkeä kuka tahansa, koska tahansa.
Nyt kesän loppua kohden tulee kuitenkin muistaa, että palsamin siemenet leviävät herkästi (kasvi ”poksauttelee” niitä tehokkaasti ympäristöönsä, erityisesti jos siemeniä suojaavaan ”kennoon” tulee kosketus). Loppukesän kitkentä-asioissa tuleekin olla varovainen, ettei aiheuta kitkiessään tahattomasti kasvin leviämistä.

Päivitetty 29.7.2020 Tulosta