Kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus voimassa lasten ja nuorten harrastustoiminnassa

19.2.2021 Keusote tiedottaa:  Keusoten koronasuosituksia ja rajoituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka


Hyvinkään kaupunki on päättänyt Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän tuoreimpien koronalinjausten perusteella lasten ja nuorten liikuntaharrastusten palvelujen rajoitetusta avaamisesta.

- Kaupunki suosittelee edelleen ensisijaisesti ulkoliikuntaa. Puitteet talviurheiluun ovat tällä hetkellä erinomaiset ja ulkona liikkuminen on koronatilanteessa turvallisin vaihtoehto, muistuttaa sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

- Olemme tänään käyneet yhdessä hyvinkääläisten urheilu- ja liikuntaseurojen kanssa, millä tavoin lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia voidaan tarjota mahdollisimman turvallisesti. Kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan myös lasten liikunnassa eikä harrastuksiin saa tulla aikuisia paikalle yleisöksi, kertoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Lapset ja nuoret voivat harrastaa seurojen kautta vakiovuoroilla omissa vakiintuneissa ryhmissä. Yli 20-vuotiaiden osalta aiemmat liikuntapaikkoja koskevat koronarajoitukset ovat edelleen voimassa.

- Tilannetta seurataan jatkuvasti ja mikäli koronavirustilanne pahenee, on mahdollista, että palveluja joudutaan sulkemaan hyvinkin nopeasti. Siksi on tärkeää, että harrastaessa noudetaan annettuja turvallisuusohjeita, muistuttaa Pentti Halonen.

Hyvinkaa.fi/koronavirus

Päivitetty 19.2.2021