Hyvinkään kaupunki valmistelee kasvomaskien jakoa vähävaraisille

THL antoi torstaina 13.8.2020 kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Keski-Uudenmaan sote jakaa maskeja osana normaalia palvelutarjontaansa osassa toimipisteissään.

Tiedotetta päivitetty 18.8.2020 klo 15.05

Suosituksen mukaan myös Hyvinkään kaupunki valmistelee maskien jakoa vähävaraisille yhteistyössä Keski-Uusimaan sote-kuntayhtymän ja naapurikuntien kanssa.

Tietoa Keski-Uudenmaan soten jakopisteistä löydät täältä.

Tiedotamme kasvomaskien jakamisesta lisää ensi viikolla kun asiasta tehdään päätöksiä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
  • Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Lue lisää THL:n sivuilta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Päivitetty 18.8.2020