Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila: Nyt on varmistettava peruskoulujen ja päiväkotien edellytykset pysyä auki koronaturvallisesti

Leviämisvaiheessa oleva koronatilanne pitää Hyvinkään kaupungin toimipisteitä edelleen kiinni tammikuun loppuun asti. Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila pitää erityisen tärkeänä, että koronatilanne saadaan pidettyä hallussa, jotta koulut voitaisiin pitää auki jatkossakin.

- Nyt olisi tärkeää, että kaikki panostaisivat eri keinoin mahdollisimman koronaturvalliseen arkeen ja vapaa-ajan viettoon, jotta tartunnoilta vältyttäisiin. Muuten riskinä on, että joudumme kevättä 2020 vastanneeseen tilanteeseen, jolloin kaikki perusopetusikäiset lapset siirtyivät etäopetukseen ja päiväkoti-ikäisiä lapsia suositeltiin pitämään kotona, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Osalle lapsista ja nuorista siirtyminen etäopetukseen voi merkitä tavallista suurempaa syrjäytymisvaaraa ja koulunkäynnin ja oppimisen vaikeutumista. Tällä hetkellä onkin erittäin tärkeää, että vähäisiäkin koronaoireita potevat henkilöt hakeutuvat testeihin, sillä vain sitä kautta pystytään välttämään joukkolatistumisia ja koulujen siirtymistä etäopetukseen.

- Päiväkotien ja peruskoulujen auki pitäminen mahdollistaa vanhempien työssä käymisen, mikä on erittäin tärkeää koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta muistuttaa Mattila.

Koronaviruksen leviämisvaihe pitää Hyvinkään kaupungin toimipisteitä edelleen kiinni

Useiden Hyvinkään kaupungin toimipisteiden suljettuna pitämistä jatketaan edelleen, leviämisvaiheessa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Keusoten linjausten mukaisesti liikuntapaikat, kuntosalit, nuorisotilat, kaikki aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa ja museot pidetään kiinni 31.1.2021 asti. Lisäksi kirjasto tarjoaa vain rajattua palvelua ja Hyvinkääsalissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

- Alueen kuntajohtajien kokouksessa torstaina illalla todettiin, että Keusoten alueen koronasuosituksissa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmaa Covid-19-epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamiseksi tammi-toukokuussa 2021, taustoittaa Jyrki Mattila.

- Myös lähikuntien ja pääkaupunkiseudun koronatilanne vaikuttaa siihen, miten jatkossa etenemme. Kaikkien päätösten tavoite on pitää mahdollisimman moni ihminen terveenä ja estää koronaviruksen leviäminen.

Hyvinkaa.fi/koronavirus

Ajantasaiset tiedot koronarokotuksista Keusoten sivuilta 

Päivitetty 21.1.2021