HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 13.3.2020

Hyvinkään kaupungin toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi


Hyvinkään kaupungin johtoryhmä on tänään 13.3.2020 linjannut seuraavista toimenpiteistä koronaviruksen varautumiseen liittyen.

Hyvinkääsali, Hyvinkään opisto sekä liikuntapaikkoja suljetaan

Hyvinkääsali suljetaan toistaiseksi. Myös useat esiintyjät ovat jo ilmoittaneet keikkojensa peruuntumisista.

Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 500 henkilön yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa. Näin ollen kaikki Hyvinkään kaupungin tiloissa järjestettävät yli 500 hengen yleisötilaisuudet on myös peruttu toukokuun loppuun saakka. Peruttuihin tapahtumiin sisältyvät muun muassa Hyvinkään Suurmarkkinat, Villatehtaalla pidettävät pääsiäisen käsityöläismarkkinat, Hyvinkään vapputapahtuma sekä helatorstaisin järjestettävä Yhden Päivän Juttu -kaupunkitapahtuma. Myös nuorten Päihdekupla-tapahtuma perutaan sekä ensi viikolle kaavailtu Kuntalaisraati osallistuvan budjetoinnin osalta.

Hyvinkään kaupunki arvioi lisäksi tapahtumakohtaisesti myös omien pienempien tapahtumien järjestämisen tarpeellisuutta ja suosittelee myös muille tapahtumajärjestäjille tapahtumien peruuttamista.

Hyvinkään opisto suljetaan toistaiseksi ja nuorisopalvelujen toiminta järjestetään toistaiseksi verkon kautta. Myös kaupunginmuseo ja taidemuseo suljetaan. Kohtaamispaikat Päiväpirtti ja Pikku-veturi suljetaan 16.3.2020 alkaen, kerhotoiminta jatkuu toistaiseksi.

Hyvinkään kaupungin ylläpitämät liikuntapaikat suljetaan toistaiseksi. Ei välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontaktia harrastetoiminnassa suositellaan tällä hetkellä vältettäväksi, myös jäähalli suljetaan. Kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä normaalisti yksityishenkilöille.

Koululaisia ja opiskelijoita kannustetaan ottamaan koulukirjat ennakoivasti kotiin

Hyvinkään kaupunki varautuu mahdollisiin koronaviruksen aiheuttamiin opetusjärjestelyiden muutoksiin, jonka johdosta peruskoululaisia ja lukion opiskelijoita kehotetaan ottamaan kaikki oppikirjansa kotiin. Oppimateriaaleja tulisi säilyttää kotona toistaiseksi ja kouluun kehotetaan ottamaan vain tarvittavat materiaalit. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat normaalisti, ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisesti.

Leirikoulut ja luokkaretket on peruttu kevätlukukauden osalta.

Kahden viikon varoaika ulkomailta tuleville koululaisille, päiväkotilapsille sekä kaupungin työntekijöille

Maanantaista 16.3. alkaen kaupunki toivoo, että ulkomailta matkoilta tulevat koulu- ja päiväkotilapset sekä kaupungin työntekijät jäisivät kotiin kahden viikon ajaksi varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Suositus perustuu Suomen hallituksen linjauksiin.

Kaupungin sivistystoimi järjestää lapsille ja nuorille etäopetusta koulujen rehtorien ohjeiden mukaan. Päiväkotilapsille ei järjestetä korvaavaa toimintaa.

Etäopetusta järjestetään vain lapsille, jotka ovat joko varotoimenpiteenä poissa koulusta ulkomaanmatkan jälkeen edellä kuvatusti tai Keusoten määräämässä karanteenissa. Mikäli lapsi on poissa koulusta yksinomaan vanhempien omalla päätöksellä, kuulu perheen seurata Wilman kautta tulevia yleisiä kouluilta tulevia tiedotteita.

Kaupunki lisää etätöitä koko henkilöstön osalta ja ohjeistaa siitä henkilöstöä suoraan.

Hyvinkään kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina

Hyvinkään kaupunginhallitus linjaa mahdollisista lisätoimenpiteistä tulevana maanantaina. Luottamuselinten kokoukset pidetään tämän hetkisen päätöksen perusteella esitettyjen aikataulujen mukaan.

Koronaviruksen aiheuttamia muutoksia kaupungin palveluissa arvioidaan tilanteen edetessä päivittäin ja kaupunginjohtajan johtoryhmä tarkastelee viikkotasolla mahdollisia sulkujen muutoksia.

 

Lisätietoja:

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901 

 

 

 

 

 

Päivitetty 24.3.2020