HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
5.5.2020

  

Koronavirustilanteeseen liittyvät uusimmat ohjeistukset konkretisoituvat lähiviikkoina

Hyvinkään kaupunki tiedottaa lähiviikkojen aikana vaiheittain siitä, miten maan hallituksen uusimmat linjaukset koronavirustilanteen hallitsemiseksi toteutuvat kaupungissa, sitä mukaan kuin lisäohjeita saadaan hallitukselta ja aluehallintovirastolta.

Ensimmäisinä muutoksia on tulossa kirjastokirjojen uloslainaamiseen, josta tulee lisätietoa jo tällä viikolla. Ulkoliikuntapaikkoja tullaan avaamaan Hyvinkäällä 14.5.alkaen hallituksen linjausten mukaiseksi. Ulkoliikuntapaikkojen osalta maksimissaan kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia tulee edelleen noudattaa. Muiden liikuntapaikkojen avaamisen osalta mietitään seuraavaksi toimintatapoja, miten turvallinen liikunnan harrastaminen voidaan toteuttaa, hallituksen linjauksen mukaisesti julkisia sisätiloja voidaan avata aikaisintaan 1.6. alkaen.

Samaan aikaan kuin lapsilla on mahdollisuus palata varhaiskasvatukseen ja perusopetuksen etäopetus päättyy, myös lukioita koskevat rajoitukset muuttuvat toukokuun puolivälissä, 14.5. alkaen. Lukio-opetuksen osalta kaupunki tiedottaa erikseen, millä järjestelyillä lukukauden loppu toteutetaan.

Hallituksen uusimpien linjausten mukaan julkisia tiloja, kuten museoita, voidaan ryhtyä avaamaan kesäkuun alusta alkaen. Näiden osalta hyvinkääläisille tiedotetaan myöhemmin käytännön ratkaisuista, lähempänä asteittaista palvelujen avaamista.

Kaupunki tulee myös tiedottamaan henkilöstölle erikseen liittyen etätyötä koskevien suositusten soveltamisesta, sen jälkeen, kun muut kaupungin toimintaan vaikuttavat ohjeet ovat tarkentuneet.

Vaikka rajoituksia ollaan nyt purkamassa eri toiminnoissa, on koronavirus edelleen merkittävä terveydellinen riski. Tämä merkitsee, että myös jatkossa on välttämätöntä noudattaa terveydenhuollon ohjeita tartuntojen välttämiseksi.

Lisätietoja

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimenjohtaja, p. 040 704 9901

Päivitetty 5.5.2020