Kasvomaskeja vähävaraisille hyvinkääläisille jaetaan jo Renttolla – 15 muuta jakopistettä avautumassa lähipäivinä

Hyvinkään kaupungin alueella on ollut tarjolla kasvomaskeja vähävaraisille kaupunkilaisille elokuun lopusta lähtien Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä Keusoten aikuisten sosiaalityön toimipisteen kautta. Tällä viikolla maskijako vähävaraisille laajenee kaupungin eri yhteistyötahojen toimipisteiden kautta.

- Kaupungin tilaamien kertakäyttömaskien ensimmäinen erä saapui Hyvinkään kaupungintalolle perjantaina 4.9.2020 ja niitä on ryhdytty jakamaan viiteentoista eri jakopisteeseen. Nämä yhteistyökumppanit ovat mukana täydentämässä Keusoten maskijakoa Hyvinkäällä, sillä kaikki vähävaraiset eivät ole sote-palveluiden piirissä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin hyvinvointipäällikkö Panu Isotalo.

- Hyvinkään kaupunki on tilannut aluksi jaettavaksi kertakäyttökasvomaskeja ja sen jälkeen jakoon on tulossa kankaisia kestomaskeja. Suuren kysynnän takia kangasmaskien on arvioitu tulevan vasta lokakuun puolivälin paikkeilla. Yhteisen Keusote-alueen linjauksen mukaisesti aloitamme jaon kertakäyttömaskeilla, jonka jälkeen jakelua täydennetään kestomaskeilla, sanoo Isotalo.

Jaossa olevat maskit on varattu vähävaraisille ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen

Maksuttomia kasvomaskeja jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suositusten mukaisesti ainoastaan vähävaraisille kuntalaisille julkisessa liikenteessä liikkumista ja julkisten palveluiden käyttöä varten. Tarkoituksena on auttaa niitä, joiden elämäntilanne ei mahdollista maskien ostamista itse.

- Tuloja ei selvitetä, eikä henkilötietoja kerätä, joten maksuttomien kasvomaskien tarpeen ja kerrallaan annettavan määrän arvioi asiakas ja jako-organisaation työntekijä yhdessä. Jakaminen tapahtuu verkostotoimijoiden normaalin perustyön yhteydessä sekä heidän omien aikataulujensa ja käytänteidensä mukaan, eikä niin sanottuja avoimia jakoja järjestetä Hyvinkäällä paria poikkeusta lukuun ottamatta, taustoittaa Panu Isotalo jakelukäytäntöjä.

- Nämä jakopisteet on mietitty yhdessä hyvin tarkkaan ja niiden valinnassa on otettu huomioon muun muassa maantieteellinen tasapuolisuus, palveluiden monimuotoisuus ja eri ikäisten ihmisten tarpeet.

Lisätietoa Hyvinkään jakopisteistä löytyy kaupungin Korona-arki -sivustolta. Jakopisteet vastaavat omasta maskijaostaan hyvin itsenäisesti, vaikka yhteiset pelisäännöt onkin luotu. Tarkempaa tietoa eri tahojen jakokäytänteistä ja aikatauluista kannattaa tiedustella suoraan jako-organisaatioilta itseltään.

Maskien menekkiä ja laatua sekä jakeluverkoston toimivuutta seurataan tarkasti niin Hyvinkään kaupungin hyvinvointipalveluiden kuin Keusoten toimesta, joten toimintaa voidaan päivittää hyvinkin nopeasti tilanteen vaatimalla tavalla. Keusote vastaa kaupunkilaisten sosiaali- ja terveydenhuollosta myös koronaan liittyvistä terveysasioissa.

>> Lue ajankohtaiset käyttösuositukset keusoten sivuilta 

Lisätietoja
Panu Isotalo, hyvinvointipäällikkö, p. 040 675 7941
Tiedot kasvomaskien jakelupisteistä julkaistaan www.hyvinkaa.fi/korona-arki sivuilla

Jakelupisteet Hyvinkäällä kyseisten palveluiden käyttäjille tarpeen mukaan.
Ei avointa jakelua.

Hyvinkään seurakunta, diakoniatyö / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
Helluntaiseurakunta  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Hyvinkään nuorisoasuntoyhdistys  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
HOPE – Yhdessä ja yhteisesti ry  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
Hyvinkään kaupungin nuorisopalvelut  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Hyvinkään Toimari ry.  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Mielenterveysyhdistys Verso  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Mosaiikki  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
Mäntylä  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

Ohjaamo Hyvinkää  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
OmaisOiva  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä

KIKE Kierrätyskeskus

Tästä koronasivustolle

Tiedotetta päivitetty 11.9.2020. Täsmennetty jakeluperusteita

Päivitetty 7.9.2020