HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
29.5.2020

 

 

Hyvinkää alkaa periä klinikkamaksua kaupungineläinlääkärin vastaanotolla asioimisesta

Hyvinkään kaupungin ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 28.5.2020, että Hyvinkään kaupungineläinlääkärin vastaanotolla asioimisesta kerätään elokuusta alkaen uusi klinikkamaksu. Eläinlääkäri laskuttaa klinikkamaksun käyntimaksun yhteydessä ja tilittää maksuista kertyneet tulot kaupungille.

- Tuloilla katetaan osa vastaanoton ylläpitokustannuksista ja sen avulla osin varmistetaan, että jatkossakin vastaanotolla on riittävä varustelutaso kuntapraktiikan tekemiseen, taustoittaa kaupungineläinlääkäri Heidi Öjst.

Klinikkamaksua ei peritä kaikista vastaanottokäynneistä

Elokuussa voimaan astuvassa eläinlääkintähuollon maksutaksassa osa vastaanottokäynneistä on vapautettu klinikkamaksuista.

- Esimerkiksi rokotuskäynneistä ja saman sairauden vuoksi tehtävistä uusintakäynneistä asiakas maksaa tuttuun tapaan vain eläinlääkärikulut, muistuttaa Öjst.

Klinikkamaksu laskutetaan asiakkaalta vain kerran, vaikka hänellä olisi samalla käynnillä useampi oma lemmikki mukana. Hyötykoirien, esim. opaskoirien eläinlääkärikäynneistä ei klinikkamaksua laskuteta. Maksu otetaan vastaanottotilojen käytöstä, eikä sitä peritä eläinlääkärin tekemistä tilakäynneistä.

Vastaava klinikkamaksu on käytössä useissa kaupungeissa

Moni kunta ja kaupunki on jo ottanut käyttöön klinikkamaksun, myös Hyvinkään naapurikaupungit.

- Maksujen suuruudessa ja määräytymisperusteissa on kuntakohtaisia eroja, ja niihin heijastuvat myös erot vastaanottojen varustelutasoissa, avaa Öjst.

Kolmentoista (13) euron klinikkamaksua aletaan periä Hyvinkäällä 1.8.2020 alkaen.

 

Lisätietoja:
vs. kaupungineläinlääkäri Heidi Öjst
p. 040 159 0965
heidi.ojst@hyvinkaa.fi

Päivitetty 26.5.2021