Varhaiskasvatuksen järjestelyt poikkeustilanteen jatkuessa

31.3.2020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI
Varhaiskasvatuspalvelut

TIEDOTE 31.3.2020

HALLITUS JATKAA POIKKEUSOLOIHIN LIITTYVIÄ TOIMIA 13.5. SAAKKA

Varhaiskasvatuksen järjestelyt poikkeustilanteen jatkuessa

Hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle 31.3.2020. Jatkamisesta on päätettävä tällä viikolla, jotta voimassaolo ehditään käsitellä eduskunnassa ajoissa.

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Valtioneuvoston 16.3.2020 päättämien toimien pohjalta varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto suosittaa kuitenkin, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Hyvinkäällä varhaiskasvatuksessa kokonaistilannetta seurataan ja tarvittaessa tehdään uusia tilanteen vaatimia ratkaisuja. Näistä tiedotetaan huoltajia sekä Muksunetissä että verkkosivuilla.

On ymmärrettävää, että myös perheiden tilanteissa tapahtuu muutoksia. Tärkeää on, että päiväkodeissa tiedetään mahdollisimman tarkasti lasten varhaiskasvatuksen tarpeet (poissaolot ja tarkat päivittäiset lapsen tulo- ja lähtöajat). Huoltajien tulee huolehtia, että lapset ovat varhaiskasvatukseen tultaessa terveitä.

Lisätietoja

  • varhaiskasvatuksen johtaja Eila Rapala p. 040 542 3172 eila.rapala@hyvinkaa.fi tai
  • palveluohjauksen koordinaattori Mari Lundén-Pallanza p. 0400 784 791 mari.lunden-pallanza@hyvinkaa.fi

Varhaiskasvatuksen tiedotteet verkkosivuilla www.hyvinkaa.fi/varhaiskasvatus

Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuspalvelut

Päivitetty 17.11.2020