HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
30.4.2020
Julkaistavissa heti

   

Hallituksen koronalinjaukset näkyvät Hyvinkäällä:
Koululaisten etäopetus päättyy ja lapset voivat palata varhaiskasvatukseen kahden viikon kuluttua

Suomen hallitus päätti eilen terveysviranomaisia kuultuaan, että koulut avataan lähiopetukselle 14.5.2020 alkaen. Samalla etäopetus loppuu kokonaan. Myös valtioneuvoston suositus, että päiväkoti-ikäistä lasta hoidetaan mahdollisuuksien mukaan kotona, puretaan samalla aikataululla. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ovat laatineet ohjeet järjestelyihin, joiden avulla varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen voidaan palata.

- Saamme aluehallintoviraston ohjeistuksen koulujen avaamisesta lähiaikoina. Tämän jälkeen koteihin lähetetään Wilman kautta lisäinfoa siitä, millä tavoin aluehallintoviraston ohjeet toteutetaan Hyvinkäällä käytännössä. Muutoksia voi tulla esimerkiksi lukujärjestyksiin ja ruokailukäytäntöihin koulupäivän aikana, sanoo perusopetuksen johtaja Mika Heikura.

Jos huoltaja päättää olla lähettämättä lastaan kouluun etäopetuksen päätyttyä, on siitä tehtävä poissaoloanomus normaalisti Wilman välityksellä. Tällaisessa tapauksessa huoltaja on itse vastuussa lapsen opetuksesta.

- Mikäli perheillä on terveyssyistä johtuviin poissaoloihin liittyviä kysymyksiä, he voivat olla suoraan yhteydessä lapsen kouluun, joko opettajaan tai rehtoriin. Erityisistä opetusjärjestelyistä päättää aina rehtori, muistuttaa Heikura.

Paluu esiopetukseen, päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon

Hallitus päätti myös varhaiskasvatuksen rajoitteiden purkamisesta samalla aikataululla kuin koulujen avaamisesta. Lapset voivat palata esiopetukseen, päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon kahden viikon kuluttua.

- Huoltajilta tiedustellaan seuraavaksi, ovatko he tuomassa lapsiaan hoitoon. Tämän jälkeen päätetään mitkä nyt suljettuna olevista päiväkodeista mahdollisesti avataan. Avaamisista tiedotetaan ensi viikolla, kunhan saamme kokonaiskuvan siitä, missä määrin lapsia on tulossa paikalle. Varhaiskasvatuksen kerhot ja avoimet päiväkodit pysyvät suljettuna toimintakauden loppuun saakka, sanoo varhaiskasvatuksen palveluohjauksen koordinaattori Mari Lundén-Pallanza.

Valtioneuvoston määrittelemältä poikkeusajalta 18.3.–13.5.2020 ei peritä asiakasmaksua poissaolopäiviltä niiltä perheiltä, jotka ovat pitäneet pandemian vuoksi lapsensa poissa varhaiskasvatuksesta.

- Kun poikkeusaika päättyy, loppuu asiakasmaksujen hyvitys. Tämä merkitsee käytännössä, että varhaiskasvatusmaksuja maksetaan jälleen normaalisti 14.5.2020 lähtien. Kerhot ovat kiinni koko toukokuun, joten niiden osalta maksuja ei peritä, toteaa Lundén-Pallanza.

Lisätietoja
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901
Mari Lundén-Pallanza, palveluohjauksen koordinaattori, varhaiskasvatuspalvelut p. 0400 784 791
Mika Heikura, perusopetuksen johtaja, p. 040 779 4371

Kaupunki tiedottaa koronavirustilanteeseen liittyen www.hyvinkaa.fi/koronavirus ja www.hyvinkaa.fi/korona-arki -verkkosivuilla.

Päivitetty 5.5.2020