Sairaalanmäen hanke

Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään sairaala (HUS) rakentavat yhdessä Sairaalanmäelle pysäköintitalon ja uuden sairaalarakennuksen . Sairaalanmäestä on suunniteltu kokonaisuus, josta  potilas saa sujuvasti mahdollisimman suuren osan tarvitsemistaan sairaanhoitopalveluista. Rakentamisen suunnitelmat on hyväksytty HUS-hallituksessa ja HUS-valtuustossa sekä Hyvinkään kaupungin hallituksessa ja valtuustossa. Toiminnallisessa suunnitelmassa on luotu suuntalinjat yhteistyölle.

Hyvinkään Sairaalanmäen uudisrakennus valmistuu syksyllä 2018. Uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulevat lasten vuodeosasto, keskoslasten tehohoitohuoneet ja lasten poliklinikat sekä päiväsairaala. Lapsille tulee oma päivystys aikuisten päivystyksen välittömään läheisyyteen.

Toiseen kerrokseen keskitetään psykiatriset palvelut ja päihdepalvelut. Kolmanteen kerrokseen tulee Hyvinkään kaupungin kuntoutustoiminta ja vuodeosasto. Neljänteen kerrokseen tulee vuodeosastoja. Viidennessä kerroksessa on infektiopotilaiden vuodeosasto. Sairaalanmäellä tuotetaan sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja yhdessä.

Sairaalaan rakennetaan tehokkaat, turvalliset ja teknologialtaan ajanmukaiset muunneltavat sairaalatilat, jotka tukevat potilaan yksityisyyden toteutumista ja hoitoon osallistumista.  Uudessa rakennuksessa esimerkiksi vanhempien mukanaolo ja osallistuminen lastensa hoitoon sairaalassaoloaikana mahdollistuvat. 

Rakentaminen on välttämätön ikääntyvän väestön kasvavan terveyspalveluiden tarpeen vuoksi. Uudisrakentaminen mahdollistaa myös Hyvinkään sairaalan peruskorjauksen. Sairaalan sisätautien ja kirurgian vuodeosastot 3 ja 4 ovat vuodelta 1975 ja kiireellisen peruskorjauksen tarpeessa. Lisäksi kaupungin yksiköiden pitkään jatkuneet tilaongelmat saadaan ratkaistua.

Hankkeen kustannusarvio on noin 63,9 milj. €.

Tutustu Sairaalanmäelle tuleviin palveluihin.    

Päivitetty 4.1.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ