Toimintaterapia

Aikuisten toimintaterapia 

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön ja toimintaterapeutin sekä asiakkaan väliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen.

Toimintaterapian tavoitteena on mahdollistaa asiakkaan selviytyminen hänelle merkityksellisistä ja tärkeistä arjen toiminnoista, huolimatta toimintakyvyn rajoituksista tai ympäristön esteistä. Aikuisten toimintaterapiapalvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla pitkäaikainen sairaus tai vammautuminen vaikeuttaa arjesta selviytymistä.

Asiakkaan arkea voidaan helpottaa esim. pienapuvälineillä, käden tuilla/ortooseilla, uusien toimintatapojen opettelulla tai kodinmuutostöillä. Arkielämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen harjoittelua voidaan myös tukea toimintaterapian keinoin.

Toimintaterapia-arviointiin pääsee lääkärin lähetteellä tai esim. fysioterapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen suosittamana. Ohjausta ja neuvontaa saa suoraan myös puhelimitse. Vastaajaan voi jättää tarvittaessa soittopyynnön. 

Lasten toimintaterapia

Toimintaterapeuttisessa kuntoutuksessa pääpaino on vahvistaa lapsen sensomotorista kehitystä. Lapsen ikäodotusten mukaista arjessa selviytymistä voi haitata puutteet perusliikkumisessa, kehon koordinaatiossa, aistisäätelyssä, käsien välisessä yhteistyössä, hahmotuksessa, toimintojen/leikin suunnittelussa ja valmiuksissa olla vastavuoroisessa kontaktissa.  

Lasten toimintaterapiaan pääsy edellyttää aina toimintaterapeutin tekemää tutkimusta, jossa arvioidaan aivojen sensomotorista kypsyneisyyttä. Tutkimuksessa käytetään standardoituja testejä, toimintojen/leikin havainnointia, kyselylomakkeita sekä vanhempien haastattelua. Toimintaterapiaan sisältyy aina yhteistyö vanhempien ja muiden lasta hoitavien/kuntouttavien tahojen kanssa. 

Lasten toimintaterapiaan pääsy edellyttää lähes aina lääkäri ja/tai terveydenhoitajan tekemää lähetettä. 

Päivitetty 22.3.2019 Tulosta

Toimintaterapia

Aikuiset
Sairaalankatu 1, 3. kerros
05850 Hyvinkää

Lapset
Suutarinkatu 2D (1.krs)
05800 Hyvinkää

Toimintaterapeutit

Sanna Nuutinen (aikuiset)
p. 040 528 7046
sanna.nuutinen[@]keusote.fi

Ulla Miettinen (lapset)
p. 040 483 6427
ulla.miettinen[@]keusote.fi

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Lasten, nuorten ja perheiden palveluita tarjoavat Hyvinkään kaupungissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt että sivistystoimi. 

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ