Terveys

Koetko itsesi terveeksi ja toimintakykyiseksi? Tiedätkö, mihin ottaa yhteyttä terveyteen liittyvissä kysymyksissä? Mietityttävätkö sinua päihteidenkäyttöön tai mielenterveyteen liittyvät asiat? Tältä sivulta löydät kaikki keskeiset terveyteen liittyvät palvelut Hyvinkäällä. Karttapalvelusta voit nähdä, missä nämä palvelut sijaitsevat. Kohdasta ”Terveyteen liittyvät ryhmät” pääset näkemään, millaisia ryhmiä Hyvinkäällä kokoontuu aiheeseen liittyen.

Terveyden ylläpidon kannalta tärkeitä ovat myös erilaiset hyvinvointiin liittyvät palvelut, joihin voit tutustua täällä

Terveyteen liittyvät ryhmät


1. Hyvinkään terveyskeskus 
Terveyspalveluiden sivuille
Sandelininkatu 1

 • Perusterveydenhuollon keskeisiä tehtäviä ovat terveysneuvonta, seulonnat ja muut joukkotarkastukset väestölle, omalääkäripalvelut, lääkinnällinen kuntoutus, suun terveys, kouluterveydenhuolto, opiskelijaterveydenhuolto, työterveyshuolto, mielenterveyspalvelut ja päihdehuolto

2. Apua aikuisille -palvelupiste - Hyvinkään terveyskeskus
Palvelupisteen sivulle
Sandelininkatu 1 (Pääterveysasema, A-rakennus, 2. krs)

 • Apua aikuisille -palvelupiste on sosiaali- ja terveystoimen tuottamaa matalan kynnyksen palvelua, josta saa neuvontaa, tukea ja apua joustavasti ja nopeasti arjen haasteisiin ja muihin kuormittaviin tekijöihin, kuten asumisen, talouden, parisuhteen, mielenterveyden tai päihteidenkäytön ongelmiin. Palvelupisteeseen voi tulla ilman lähetettä.

3. HUS - Hyvinkään sairaala
www.hus.fi
Sairaalankatu 1

 • Hyvinkään sairaala on päivystävä synnytyssairaala, jossa on tarjolla lähes kaikkien lääketieteen erikoisalojen palveluja. Sairaalassa on yhteispäivystys.

4. Hyvinkään opiskeluterveydenhuolto
Opiskeluterveydenhuollon sivuille

 • Opiskeluterveydenhuolto on Hyvinkään kaupungin perusturvan alaista toimintaa, jonka tehtävänä on huolehtia kokonaisvaltaisesti Hyvinkäällä sijaitsevien oppilaitoksien opiskelijoiden terveydestä. Tavoitteena on edistää opiskelijan hyvinvointia, tukea opiskeluterveyttä ja tulevaa työkykyä.

5. Nuorisoasema
Nuorisoaseman sivuille
Suutarinkatu 2 D (Rentto-kiinteistö)

 • Nuorisoasema palvelee hyvinkääläisiä ja Hyvinkäällä opiskelevia 13 - 22-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Nuorisoasema on matalan kynnyksen palvelua, joten sinne ei tarvita lähetettä. Nuori voi hakeutua asiakkuuteen itse tai vanhempiensa avustuksella.

6. HUS/JMT-mielialapoliklinikka
Mielenterveyspalveluiden sivuille

 • Mielenterveyspalvelut ovat avohoitopalveluita, jotka on tarkoitettu yli 23-vuotiaille hyvinkääläisille. Palveluihin hakeutuminen edellyttää lääkärin lähetteen, lukuun ottamatta depressiohoitajia ja kuntouttavia tukikäyntejä kotiin. Lähetteen voi kirjoittaa omalääkäri, työterveyslääkäri tai yksityinen lääkäri.

7. Mielenterveysyhdistys Hyvinkään Verso ry
www.hyvinkaanverso.yhdistysavain.fi
Sahanmäenkatu 1

 • Verso ry:n tavoitteena on edistää mielenterveyttä, yhdistää ja aktivoida mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa sekä tehdä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä.

8. Hyvinkään Seudun Mielenterveysseura ry - Hymise
www.hymise.fi
Hämeenkatu 3, B- porras

Hymise ry:n toiminta-ajatuksena on kansanterveyden, hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistäminen. Seuran toiminnan tavoitteena on edistää ja tukea sekä kehittää rakentavaa ja ehkäisevää mielenterveystyötä, kuntoutusta, järjestölähtöistä kriisityötä, muita mielenterveyteen liittyviä palveluja sekä vapaaehtoista kansalais- ja tukihenkilötoimintaa mielenterveyden alalla. 


9. Hyvinkään päihdepalvelut
Päihdepalveluiden sivuille
Martinkatu 5, 3. krs.

 • Päihdepalvelut on tarkoitettu eri riippuvuuksista kärsiville sekä heidän läheisilleen. Palvelu on tarkoitettu myös hoitoon ohjatuille päihderiippuvaisille.

10. FinFami Uusimaa ry
www.otu.fi 
FinFami Uusimaa ry - Omaiset mielenterveyden tukena on omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisten hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia. Tietoa psyykkisistä sairauksista sekä tukea omaisen jaksamiseen arjen haasteissa. Ryhmiä, luentoja, opintopiirejä, kursseja ja virkistystoimintaa.


11. Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry
www.hyvinkaan-setlementti.net
Siltakatu 6

 • Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on luoda siltoja ihmisten ja yhteisöjen välille, edistäen yhteistyötä ja vähentäen eriarvoisuutta ja yksinäisyyttä. Yhdistys tekee vapaaehtoistyötä auttaen erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

12. Perheasiain neuvottelukeskus, Hyvinkään srk
www.hyvinkaanseurakunta.fi - perheneuvonta 
Pappilankatu 14

 • Perheasiain neuvottelukeskus on Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien ylläpitämä ja se tarjoaa keskusteluapua näiden kaupunkien ja ympäristökuntien asukkaille. Perheasiain neuvottelukeskus voi olla oikea paikka sinulle, jolla on vaikeuksia ihmissuhteissasi, parisuhteessasi, perheessäsi tai elämäntilanteessasi.

13. Perheneuvola, Hyvinkään kaupunki
Perheneuvolan sivuille
Suutarinkatu 2 (Rentto-kiinteistö)

 • Perheneuvolan palvelut on tarkoitettu hyvinkääläisille alle 13-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Vastaanotto toimii ajanvarauksella. Lähetettä ei tarvita. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

14. Muita hyödyllisiä linkkejä

Päivitetty 27.12.2017 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ