Keski-Uudenmaan kuntien sote-alueyksikön ensimmäiset kärkihankkeet on valittu

  TIEDOTE 3-2016

 

 

 

 

Keski-Uudenmaan kuntien yhteisen sote-alueyksikön ensimmäiset kärkihankkeet on valittu ja niiden projektisuunnittelu käynnistyy. Keski-Uudenmaan soten kärkihankkeiksi valikoituivat alueellisen akuuttihoidon, mielenterveys- ja päihdepalveluiden ja aikuissosiaalityön palveluiden sekä vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon osa-alueet. Kärkihankkeilla uudistetaan nykyisiä palveluja innovatiivisella tavalla ja edistetään sote-alueyksikön toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamista. 

Alueellista akuuttihoitoa tullaan kehittämään mm. akuuttihoidon keskittämisellä, panostamalla potilasturvallisuuteen ja laatuun sekä integroimalla sosiaalityö vahvasti akuuttihoidon eri vaiheisiin. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden potilaiden ja aikuissosiaalityön asiakkaiden palveluita porrastetaan siten, että palvelurakenne tukee asiakkaan itsenäistä selviytymistä, omaa aktiivisuutta ja vastuunottoa. Vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon asiakkaille suunnitellaan alueellinen palvelumalli, jolla saavutetaan yhteisen asiointiluukun toimintaperiaate, yhtenäinen palvelutarpeenarviointi, palveluohjaus, sosiaalityö ja palvelujen hankinta.

Keski-Uudenmaan sote-hanke edelläkävijä Uudellamaalla

Keski-Uudenmaan sote-alueyksikkö -hanke on vahvasti etukenossa kehittämässä alueen asukkaiden kannalta parasta ratkaisua. Alueyksikön valmistelussa tavoitellaan kokonaisuutta, joka on yhteen sovitettavissa tulevan maakuntauudistuksen kanssa. Keski-Uudenmaan hanke on mukana hiljattain käynnistyneessä Uudenmaan maakuntatasoisessa sote-suunnittelussa.

-----------

Keski-Uudenmaan kuntien sote-hanke tekee kuntien päätöksentekoa varten suunnitelman siitä, miten alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan ja organisoidaan 1.1.2018 alkaen. Hankkeessa ovat mukana KUUMA-kunnista Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Hanketta hallinnoi KUUMA-seutu liikelaitos. www.kuuma.fi

Lisätietoja:

Johtoryhmän pj. Erkki Kukkonen, p. 040 315 2230, erkki.kukkonen@jarvenpaa.fi

Hankejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@hyvinkaa.fi

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA

Keski-Uudenmaan sote

 @KU_sote, #KeskiUudemaansote

Keski-Uudenmaan sote

Päivitetty 11.5.2016 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

 

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI
PL 46 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
sosiaalijaterveys@hyvinkaa.fi
Avoinna:
ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15
   
Kartta Villatehtaan alueesta
  
Kaupungin sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

  

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:
OVT-tunnus   003701258660
verkkolaskuosoite 003701258660
operaattori OpusCapita Group Oy
(välittäjän tunnus 003710948874)
Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0
  

SEURAA MEITÄ SOMESSA